Jadran je jedan i jedinstven

"Vjerujući da ćete poništiti registraciju novoformiranog kluba sa radošću vas očekujemo u vaš i naš Jadran. Kao drugom klubu – drugom pravnom subjektu nismo u mogućnosti pozitivno odgovoriti na vaše zahtjeve", navodi se u obrazloženju iz PVK Jadran
1 komentar(a)
bazen Škver, Foto: Slavica Kosić
bazen Škver, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 17.06.2015. 12:24h

Na tvrdnju veterana vaterpolo kluba Jadran da im uprava PVK Jadran nije dozvolila korišćenje bazena na Škveru, reagovali su su iz uprave Plivačko vaterpolo kluba (PVK) Jadran.

U saopštenju koje je potpisao predsjednik Kluba dr Đuro Marić navodi se da je PVK Jadran spreman da prihvati sve zainteresovane veterane, bivše Jadranaše kao i one koji to nisu bili, da im se na otvorenom i zatvorenom bazenu dodijele mogući termini za treninge.

Ističe se i da bi veteranima bila dodijeljena i logistička podrška – igralište, kapice, golovi i slično, kao i da korespodenciju za potrebe administracije mogu obavljaju preko postojeće kancelarije kluba, te da im se omogući i sva dalja neophodna podrška.

U saopštenju se navodi da je PVK Jadran osnovan 1926. godine da je u 90 godina postojanja ostao "jedan i jedinstven, te nema potrebe za nekim drugim Jadranom".

Veterani vaterpolo kluba Jadran tražili da im bivše kolege omoguće da tri puta sedmično po sat vremena u ljetnjoj sezoni treniraju na Škveru.

"Finansijska sredstva za potrebe vašeg aktivnog takmičenja nismo u mogućnosti da obezbijedimo. Sva eventualna sredstva koja vi obezbijedite od sponzorstava, donatora ili na drugi način, a ona prispiju na račun kluba u potpunosti će biti usmjerena shodno dogovoru za potrebe veterana. Iz svega gore navedenog nema logičnijeg zaključka nego da se Jadranaši udružuju u Jadran, jedan i jedini. Jadran čine svi Jadranaši, bili pioniri ili veterani. Vjerujući da ćete poništiti registraciju novoformiranog kluba sa radošću vas očekujemo u vaš i naš Jadran. Kao drugom klubu – drugom pravnom subjektu nismo u mogućnosti pozitivno odgovoriti na vaše zahtjeve", navodi se u obrazloženju iz PVK Jadran.

Iz VK Jadran su poručili da će "nastaviti dostojanstvenim i zakonskim putem da nastave borbi za upotrebu bazena, preko opštinskih i državnih organa jer su ubjedjeni da je vlasništvo bazena na Škveru opštinsko-državno".

Bonus video: