Crnogorski oficiri na usavršavanju u SAD-u

U sklopu odbrambene saradnje sa SAD, potpukovnik Vuksanović će u narednih godinu pohađati Ratni koledž, dok će major Obradović pohađati Komandno štabni koledž u SAD
102 pregleda 10 komentar(a)
Dragan Samardžić, Foto: Mod.gov.me
Dragan Samardžić, Foto: Mod.gov.me
Ažurirano: 15.06.2015. 17:18h

Crnogorska vojska slanjem oficira na usavršavanja na prestižnim odbrambenim koledžima u svijetu unapređuje kadrovske potencijale i obrazuje buduće lidere za donošenje važnih odluka u vremenu kompleksnih i nepredvidivih bezbjednosnih rizika i prijetnji, kazao je načelnik Generalštaba, Dragan Samardžić.

On je danas razgovarao sa potpukovnikom Miodragom Vuksanovićem i majorom Velimirom Obradovićem, povodom njihovog upućivanja na usavršavanje u SAD.

U sklopu odbrambene saradnje sa SAD, potpukovnik Vuksanović će u narednih godinu pohađati Ratni koledž, dok će major Obradović pohađati Komandno štabni koledž u SAD.

Samardžić je istakao značaj stalnog usavršavanja oficira Vojske Crne Gore na prestižnim odbrambenim koledžima u svijetu.

“Na taj način Vojska unapređuje svoje kadrovske potencijale i obrazuje buduće lidere za donošenje važnih odluka u vremenu kompleksnih i nepredvidivih bezbjednosnih rizika i prijetnji”, kaže se u saopštenju Ministarstva odbrane.

Samardžić je poželio uspjeh dvojici crnogorskih oficira u ostvarivanju zadatih ciljeva tokom njihovog predstojećeg usavršavanja na koledžima u SAD.

Bonus video: