Slobodna CG: Oni koji su došli sa ulice na vlast, zaboravili da su nekad bili mladi

Oni su istakli da je Nikšić posebno važan i kao studentski centar u Crnoj Gori, gdje se kako tvrde glas studenata uvijek čuo više od ostalih akademaca u drugim crnogorskim gradovima
405 pregleda 4 komentar(a)
Ažurirano: 14.06.2015. 12:28h

Neformalna grupa Slobodna Crna Gora/Free Montenegro je u svojoj kampanji održanoj sinoć u Nikšiću na Trgu Slobode u direktnom kontaktu sa građanima prenijela poruke i razloge zbog čega smatraju da mladi u Crnoj Gori ne smiju više da čekaju nikog, već da se za svoju budućnost moraju sami izboriti.

"Ta borba mora biti na ulici, protestima. Jer oni koji su došli sa ulice na vlast, tada kao omladinci, danas i dalje vladaju Crnom Gorom, ali su izgleda zaboravili da su i oni nekad bili mladi, kao i to šta znače osnovna studentska prava koja bi trebali da imamo kad već živimo u "demokratskoj" državi", navodi se u saopštenju Slobodne Crne Gore.

Oni su istakli da je Nikšić posebno važan i kao studentski centar u Crnoj Gori, gdje se kako tvrde glas studenata uvijek čuo više od ostalih akademaca u drugim crnogorskim gradovima.

"Upravo zbog velikog interesovanja za naše aktivnosti, i posjete velikog broja mladih ljudi, naša neformalna grupa će vrlo brzo ponovo u Nikšiću realizovati odredjene akcije.Veoma nam je drago i što su nam predstavnici grupe "Alternativa" koji su po svojoj iskrenoj borbi u posljednjem periodu dobro poznati crnogorskoj javnosti, pružili podršku. Aktivnosti Slobodne Crna Gore nastavljaju se u srijedu, 17. Juna u Bijelom Polju na glavnom bjelopoljskom trgu od 18 do 20 časova", kazali su iz Slobodne Crne Gore.

Galerija

Bonus video: