KONTROLA GRADSKOG SAOBRAĆAJA

"Nepravilnosti ne utiču na bezbjednost putnika"

Iz Uprave policije saopšteno je da je tokom akcija kontrole tehničke ispravnosti vozila prošle sedmice utvrđeno da je od 15 kontrolisanih autobusa 12 tehnički neispravno
161 pregleda 1 komentar(a)
autobud, Podgorica, Foto: Zoran Đurić
autobud, Podgorica, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 14.02.2019. 19:43h

Policija je   desetak autobusa gradskog prevoza, prekjuče vanredno kontrolisala, a na tehničkom pregledu su utvrđene nepravilnosti na njih nekoliko.

Međutim, vlasnici firmi za prevoz, tvrde da su otkrivene nepravilnosti, koje ne mogu da utiču na bezbjednost putnika. 

“Montenegro prevoz Pejoviću”  na tehnički pregled poslato je šest autobusa,  pri čemu su utvrđene, kako je istakao vlasnik i direktor kompanije Danilo Pejović, sitne nepravilnosti kod pet vozila.

“Ne mogu da ugroze bezbjednost saobraćaja i putnika”, kazao je Pejović.

On je istakao da su to bile  plitke šare na zadnjim pneumaticima, različite  gumama, napuklo bočno staklo, neispravna štop svjetla, nedostatak čekića za razbijanje stakla u slučaju nesreće i   tahografa. 

Pejović međutim  tvrdi da tahograf i  nije neophodan u gradskom prevozu jer tako piše u Službenom listu.

On tvrdi da je policija njegove autobuse isključila nenajavljeno, nanijevši  štetu putnicima i  kompaniji.

“Nijesam protiv kontrole,  ali ne treba to da rade ovako. Predlažem da dnevno  kontrolišu jedan autobus, jer imamo jedan rezervni, koji bi se mogao uključiti u saobraćaj”, saopštio je Pejović.

Takođe je istakao da njegova kompanija posjeduje sopstveni tehnički centar u kojem se  provjeravaju  i  popravljaju  autobusi.

Nekoliko autobusa kompanije “BLT”Podgorica takođe je bilo odvedeno na tehnički prevoz pri čemu su, kako je saopšteno, utvrđene nepravilnosti na nekoliko vozila.

Utvrđene su tvrde sitne nepravilnosti,  isto kao i kod pomenutog prevoznika.

“Policija je bila korektna jer je dozvolila da autobusi završe vožnju do krajnje stanice,  dozvolili su da putnici izađu, nakon čega su ih  odveli na kontrolu”, istakao je šef saobraćaja kompanije Janko Bulatović. 

On je najavio da će poslati dopis policiji kako bi zajednički regulisali i došli do rješenja na koji način  kontrolisati ispravnosti vozila, jer bi to bilo od koristi svima.