Sezoncima ni cent od akcije Zorice Kovačević na Plantažama

Kovačevićeva je nakon dvočasovne berbe kazala da će sve što su zaradili biti isplaćeno sezoncima sa sjevera
42 komentar(a)
Plantaže, Zorica Kovačević, Foto: Zoran Đurić
Plantaže, Zorica Kovačević, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 12.06.2015. 05:25h

Sezonski radnici na “Plantažama” neće dobiti ni cent od radne akcije državnih službenika, na čelu sa ministarkom rada i socijalnog staranja Zoricom Kovačević.

Iz “Plantaža” je “Vijestima” juče odgovoreno da su službenici Ministarstva, poslanici i zaposleni u drugim državnim službama prekjuče breskve brali besplatno.

Kovačevićeva je nakon dvočasovne berbe kazala da će sve što su zaradili biti isplaćeno sezoncima sa sjevera, a isto su i juče saopštili iz Ministarstva.

“Cjelokupna aktivnost zaposlenih u javnim institucijama je bila na volonterskoj osnovi, tako da kompanija nije isplaćivala nikakvu naknadu za ovaj rad”, odgovorili su iz “Plantaža”.

Iz Ministarsva je, međutim, “Vijestima” u telefonskom razgovoru rečeno da će sezonci ubrati plodove rada državnih službenika, što je i ministarka rekla dan ranije.

Iz “Plantaža” je odgovoreno da je u srijedu breskve bralo oko 180 zaposlenih u državnoj službi. Pojasnili su da je od 6 do 8 sati ujutro ubrano oko 520 gajbi breskvi, odnosno oko 1.800 kilograma, i da je i uređeno 115 redova vinove loze. S obzirom na to da je gajba breskvi 18 centi, a red vinograda 1,5 eura, akcijaši su zaradili oko 266 eura.

Bonus video: