Tivat: Iz plićaka uklonjena stara avio-bomba

Predmet su primijetli su mještani koji su prvobitno mislili da je riječ o nekoj staroj boci za kiseonik
8 komentar(a)
Bomba Tivat, Foto: Radio Tivat
Bomba Tivat, Foto: Radio Tivat
Ažurirano: 11.06.2015. 13:58h

Ekipa pirotehničara Direktorata za vanredne situacije MUP-a Crne Gore danas je iz plićaka u blizini naselja Bjelila u Tivtu, uklonila staro neeksplodirano ubojno sredstvo – po svemu sudeći avio-bombu, zaostalu iz Drugog svjetskog rata.

Predmet clindričnog oblika, dužine oko dva metra, mešu kamenjem na morskom dnu na dubini od oko 5 metara u blizini ponte u Bjelilima, primijetli su mještani koji su prvobitno mislili da je riječ o nekoj staroj boci za kiseonik.

Tek kada je jedan od njih juče zaronio i detaljnije pogledao sumnjivi predmet, ispostavilo se da je u pitanju najvjerovatnije stara avio-bomba, pa je o svemu obaviještena tivatska policija. Na njihov poziv iz Podgorice je danas došla ekipa stručnjaka Direktorata za vanredne situacije, koji su izvadili neeksplodirano ubojno sredstvo iz mora i uklonili ga.

O nalasku neekslodiranog ubojno sredstva u moru kod Bjelila obaviješten je i Regionalni centar za podvodno deminiranje i obuku ronilaca RCUD iz Bijele, ali ronioci tog državnog preduzeća koje vodi bivši policajac Veselin Mijajlović nisu učestvovali u akciji uklanjanja stare avio-bombe.

Bonus video: