Lacmanović: Inspekcija nije radila do javnih upozorenja

Iz MUP-a je ranije saopšteno da optužbe Lacmanovića na račun rada Upravne inspekcije demantuje broj obavljenih inspekcijskih nadzora. Naveli su da su izrekli i sedam novčanih kazni
0 komentar(a)
Radenko Lacmanović, Foto: Savo Prelević
Radenko Lacmanović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 10.06.2015. 18:23h

To što se MUP u reagovanju osvrće na aktivnosti u vezi sa obavezama iz Zakona o slobodnom pristupu informacijama (SPI) u posljednja dva mjeseca, dovoljno govori o tome koliko smo Agencija za zaštitu ličnih podataka i ja lično obmanuli javnost, ocijenio je član Savjeta Agencije Radenko Lacmanović.

Iz MUP-a je ranije saopšteno da optužbe Lacmanovića na račun rada Upravne inspekcije demantuje broj obavljenih inspekcijskih nadzora. Naveli su da su izrekli i sedam novčanih kazni.

Lacmanović podsjeća da je Upravna inspekcija godinu dana izbjegavala obaveze shodno Zakonu o SPI, te da nije željela da provjerava istinitost izjava državnih organa da ne posjeduju traženi podatak...

“Period na koji MUP ukazuje je rezultat sastanka održanog sa predstavnicima Upravne isnpekcije. Da nije bilo javnih upozorenja Savjeta, ne bi došlo do tog sastanka, ali ni do inspekcijskih nadzora”, poručio je Lacmanović.

Bonus video: