Tivat: Uvježbana evakuacija osnovaca u slučaju zemljotresa

Pripdnici tivatske Službe zaštite i njihove kolege iz DVD “Krtoli” priredili su i mini-tehnički zbor i učenike upoznali sa nekim od najmodernijijih spasilačkih i vatrogasnih vozila i opreme, što je za djecu bila posebna atrakcija
90 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 09.06.2015. 13:42h

Direktorat za vanredne situacije MUP-a Crne Gore i Služba zaštite i spašavanja Opštine Tivat u saradnji sa Dobrovoljnim vatrogasnim društvom "Krtoli" iz Radovića i upravom Osnovne škole „Drago Milović“, priredili su vježbu evakuacije te najveće tivatske obrazovne ustanove.

Riječ je o jednoj od aktivnosti u predviđenih Planom zaštite i spašavanja od zemljotresa koji je uradio Direktorat za vanredne situacije.

Predstavnici tog državnog organa predvođeni Ljubanom Tmušićem, su učenicima i profesorima tivatske škole održali predavanje o pravilnim postupcima u slučaju zemljotresa i najefikasnijem i najbržem načinu evakuacije iz zgrade te ustanove.

"Djeca su buila dosta disciplinovana, a nastavnici su postupili u skladu sa onim što im je predočeno na prethodnoj obuci, tako da smo na kraju svi zajedno kao kolektiv pohvaljeni od strane predstavnika Direktorata za vanredne situacije", kazala je direktorica OŠ “Drago Milović” Ružica Lazarević, dodajući da su predstavnici MUP-a i Službe zaštite upravi škole predali i dosta materijala i dokumentaciije vezane za plan sigurnosti te prosvjetne ustanove koju pohađa blizu 1.000 učenika.

Načelnik Službe zaštite i spašavanja Opštine Tivat Drago Kordić istakao je da Direktorat slične aktivnolsti planski sprovodi u svim osnovnim i srednjim školama u Crnoj Gori, sa naglaskom na one na primorju koje je u većoj zoni rizika kada su u pitanju potresi.

Pripdnici tivatske Službe zaštite i njihove kolege iz DVD “Krtoli” priredili su i mini-tehnički zbor i učenike upoznali sa nekim od najmodernijijih spasilačkih i vatrogasnih vozila i opreme, što je za djecu bila posebna atrakcija.

Galerija

Bonus video: