Konkurs za upis 50 polaznika osnovnog policijskog obrazovanja

Kako se navodi, posebni uslovi koje kandidat treba da ispuni su: položen vozački ispit „B“ ketgorije, osnovno znanje iz engleskog jezika i informatike kao i vještine plivanja
57 pregleda 0 komentar(a)
Policijska akademija, Foto: Boris Pejović
Policijska akademija, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 08.06.2015. 11:41h

Policijska akademija raspisala je konkurs za upis 50 polaznika osnovnog policijskog obrazovanja, koji je otvoren do 8.jula.

U konkursu se navodi da kandidati moraju ispunjavati opšte i posebne uslove.

"Opšti uslovi su završena srednja škola, crnogorsko državljanstvo, da kandidati nijesu stariji od 28 godina, da nijesu kažnjavani i da se protiv njih ne vodi krivični postupak za krivična djela koja se gone po službenoj dužnosti i da su dostojni za obavljanje poslova u skladu sa Zakonom", kaže se u konkursu.

Kako se navodi, posebni uslovi koje kandidat treba da ispuni su: položen vozački ispit „B“ ketgorije, osnovno znanje iz engleskog jezika i informatike kao i vještine plivanja.

"Kandidati uz prijavu moraju priložiti: svjdočanstva i diplomu o završenoj srednjoj školi, uvjerenje da se ne vodi krivični postupak protiv kanditata, vozačku dozvolu, javnu ispravu o završenoj obuci iz engkeskog jezika i informatike ukoliko kandidat to nije učio tokom školovanja, kao i ličnu kartu izadatu na novom obrascu", precizirano je u konkursu.

Za kandidate koji ispunjavaju uslove organizovaće se provjera opšteg znanja i informisanosti, psihičke sposobnosti, fizičke spremnosti, vještine plivanja, zdrastvenih sposobnosti i prisutnost droga u oragnizmu.

Proces selekcije odvijaće se pod šiframa, a kandidati koji ne određenom testu ne ispune utvrđene norme eliminišu se iz daljeg postupka selekcije.

Sve informacije o konkursu mogu se naći na web-adresi Policijske akademije www.policijskaakademija.me kao i putem telefona 020/812-527 i 020/812-520.

Bonus video: