Kontroverzno društvo na okupu: Pua, Šinavatra i Bilzerijan na Svetom Stefanu

Navodno je neposredno nakon dolaska Bilzerijana, na ostrvo došao još jedan član svjetske pokeraške elite, malezijski milijarder i nesuđeni ambasador San Marina u Crnoj Gori Vei Seng Pua
187 pregleda 0 komentar(a)
Sveti Stefan, Foto: Zoran Đurić
Sveti Stefan, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 07.06.2015. 06:33h

Američki milioner i "kralj Instagrama" Den Bilzerijan ostaće još sedam dana na Svetom Stefanu, nakon što su mu se pridružili prijatelji - prije nekoliko dana kontroverzni milijarder i pokeraški mogul Vei Seng Pua, a od prekjuče i bivši tajlandski premijer Taksin Šinavatra.

Bilzerijan, poznat po milionima pratilaca na društvenoj mreži Instagram, navodno je po nagovoru ove dvojice, odobrao da u gradu-hotelu provede kraći odmor.

Iako je u početku kazao da će ovdje biti par dana on je juče na Instagram stavio fotografiju uz poruku: "Ostaću ovdje još nedjelju dana, previše je lijepo da bih otišao".

Gonna hang here for another week, it's too damn nice to leave

A photo posted by Dan Bilzerian (@danbilzerian) on

Iako je dane provodio na ostrvu u društvu atraktivnih djevojaka, Bilzerijan je imao i specijalne prohtjeve, poput onoga da se samo zbog njega otvori kazino u hotelu “Avala” kako bi tamo okušao svoju kockarsku sreću.

Bilzerijan je prvak u pokeru, bogatstvo mu se procjenjuje na oko 100 miliona dolara, vodi potpuno raskalašan život, o čemu često postavlja fotografije na Instagram.

Da je na Svecu “zanimljivo” društvo, potvrdila je juče i kćerka bivšeg tajlandskog premijera Taksina Šinavtre, stavljajući na Instagram njegovu fotografiju uz poruku :"Došao u Crnu Goru da mu se izda novi pasoš jer mu je u starom ponestalo strana. Sada spreman da osvoji svijet".

Šinavatra je 2009. dobio crnogorski pasoš po skraćenom postupku, iako je u tom momentu bio krivično gonjen u rodnoj zemlji zbog korupcije.

Redovan je gost na Svetom Stefanu, s obzirom da je u izuzetno dobrim poslovnim i prijateljskim vezama sa grčkim biznismenom Petrosom Statisom, čija je kompanija Adritic properties zakupac elitnog hotelskog kompleksa.

Navodno je neposredno nakon dolaska Bilzerijana, na ostrvo došao još jedan član svjetske pokeraške elite, malezijski milijarder Vei Seng Pua. Nesuđeni ambasador San Marina u Crnoj Gori, takođe je u poslovnim vezama sa Statisom, a poput Šinavatre, “emotivno” je vezan za Crnu Goru, koju s vremena na vrijeme posjećuje.

Nedavno je pred Okružnim sudom u američkoj državi Nevadi oslobođen optužbi, jer su agenti FBI nezakonito prikupljali dokaze da je Pua u svojoj sobi u hotelu Cezar Palas u Las Vegasu za vrijeme trajanja Svjetskog fudbalskog prvenstva prošle godine predvodio ilegalnu operaciju klađenja tokom koje je prikupljeno 13 miliona dolara. Pua u Makau posjeduje kompaniju koja se bavi upućivanjem kockara u kazina.

Boravak trojke na Svetom Stefanu, niko u kompaniji koja upravlja gradom-hotelom nije želio da komentariše, jer je njihov moto da svojim gostima garantuje maksimalnu diskreciju.

Stanko Subotić Cane “gostovao” u Vili Montenegro

U Vili Montenegro na Svetom Stefanu proteklih dana boravio je kontroverzni srpski biznismen Stako Subotić Cane. Iako se luksuzna vila, prva sa pet zvjezdica na Crnogorskom primorju, vodi na ofšor kompaniju, spekuliše se da iza nje stoji Subotić.

Njemu se u Srbiji ponovo sudi za šverc cigareta tokom devedesetih, a u Italiji je oslobođen optužbi za šverc duvana preko Jadrana.

Subotić je i vlasnik atraktivnog zemljišnog kompleksa na ostrvu Sveti Nikola naspram Budve.

Bonus video: