Pljevlja: Ljubenoviću nagrada za knjigu satirične proze

Lagatoru i Babiću specijalna nagrada za karikaturu
162 pregleda 1 komentar(a)
Goran Čeličanin, karikatura
Goran Čeličanin, karikatura
Ažurirano: 06.06.2015. 17:34h

Dobitnik ovogodišnje nagrade Tipar koja se dodjeljuje u okviru pljevaljske manifestacije Dani humora i satire „Vuko Bezarević“ je Bojan Ljubenović iz Beograda za knjigu satirične proze “Pisma iz Srbije”.

Ova nagrada dodjeljje se za humoristično-satirično književno djelo iz prethodne i tekuće godine, objavljno na prostoru bivše SFRJ. Pored nagrađene knjige Ljubenovića, žiri u sastavu Gojko Božović, Zorica

Jestrović i Slobodan Simić u najuži izbor uvrstio je knjigu aforizama Bojana Bogdanovića iz Zenice „O s uma sišavšima“ i Ninusa Nestorovića iz Paraćina za knjigu „Ćuti i plivaj“.

Ljubenović svakodnevno piše rubriku “Trn” u “Večernjim novistima” a u tom listu je urednik i strana humora.

Dobitnik nagrade “Vuko Bezarević”, za satiričnu priču “Bolje sutra” je Mirolava Sredanovića iz Trebinja, a nagradu Mladi Tipar žiri je dodjelio Igoru Damjanoviću iz Beograda za aforizme “Beli očnjak”.

Žiri za dodjelu nagrada za karikaturu “Risto Pejatović”, kojeg su činili Vjekoslav Bojat, Darko Drljević i Željko Čabarkapa odlučio je da grand prix dobije Goran Ćeličanin iz Varvarina a specijalne nagrade dodijeljene su Luki Lagatoru i Savu Babiću.

Žiri je sve nagrade dodjelio jednoglasno a nagrade će autorima biti dodjeljene na Danima humora i satire “Vuko Bezarević” koje će se ove godine održati u Pljelvjima od 18. do 20. juna.

Bonus video: