Siemens organizuje novinarsko takmičenje

Na takmičenju, kako je objašnjeno, mogu da učestvuju svi zainteresovani novinari slanjem autorskih radova na temu Energija i efikasnost
0 komentar(a)
novinar, Foto: Shutterstock.com
novinar, Foto: Shutterstock.com
Ažurirano: 31.05.2015. 12:42h

Kompanija Siemens ove godine organizuje prvi put u Crnoj Gori novinarsko takmičenje pod nazivom Siemens Press Award.

Takmičenje se, kako je saopšteno iz kompanije, petu godinu organizuje u Srbiji, a njegov značaj prepoznat je i u regionu, pa će se ove godine Siemens Press Award pored Srbije, paralelno održati i u Crnoj Gori, Sloveniji, Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini (BiH).

Na takmičenju, kako je objašnjeno, mogu da učestvuju svi zainteresovani novinari slanjem autorskih radova na temu Energija i efikasnost.

"Autorski radovi na tu temu treba da budu objavljeni u periodu od 1. marta do 1. septembra, a u konkurenciju ravnopravno ulaze tekstovi u štampanim medijima, prilozi agencijskih novinara, kao i prilozi objavljeni u elektronskim medijima", navodi se u saopštenju.

Direktor Siemens Podgorica, Snežana Ivanović rekla je da Siemens, kao lider na polju inovacija, kroz takva takmičenja ima za cilj da afirmiše valjano medijsko izvještavanje tako što će nagraditi stručnost, informisanost i znanje.

“Za nas kao kompaniju koja nastoji da kroz tehnološka istraživanja i inovacije ponudi najefikasnija rješenja u oblasti ekologije, energetike, industrije, infrastrukture i održivog razvoja, stručno i kvalitetno medijsko izvještavanje je od velikog značaja. Novinari i mediji koji javnosti ukazuju na značaj efikasnog korišćenja energije naši su partneri u rješavanju izazova na putu do sigurne energetske budućnosti i kvalitetnije svakodnevnice“, kazala je Ivanović.

Autori radova iz Crne Gore, Srbije, Slovenije, Hrvatske i BiH koje stručni žiri u svakoj zemlji proglasi pobjednicima, biće nagrađeni zajedničkim studijskim putovanjem u Dansku gdje će, između ostalog, imati priliku da posjete Siemensove fabrike vjetroturbina, i da se upoznaju sa najsavremenijim tehnološkim rješenjima koja koriste energiju vjetra.

“Osim toga, vjerujemo da ćemo zajedničkim studijskim putovanjem za pobjednike iz svih zemalja pokrenuti jednu značajnu temu u čitavom regionu, omogućiti razmjenu iskustava i podstaći saradnju”, kazali su iz Siemensa.

Žiri koji će birati najbolje radove iz Crne Gore čine predstavnici kompanije Siemens, profesori Elektrotehničkog fakulteta u Podgorici i istaknuti novinari.

Siemens je pozvao sve zainteresovane novinare da svoje autorske radove pošalju na adresu Siemens-a, Svetlane Kane Radević 3/I, 81000 Podgorica ili online na: https://www.cee.siemens.com/web/me/sr/corporate/portal/about_us/press-award/Pages/pressaward9.aspx.

Rok za podnošenje prijava je 1. septembar.

Bonus video: