Auta sa Ćemovskog će biti reciklirana na deponiji

Automobili na Ćemovskom polju izgorjeli u velikom požaru u avgustu 2011. godine
208 pregleda 3 komentar(a)
automobili, deponija, Foto: Zoran Đurić
automobili, deponija, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 26.05.2015. 17:59h

Radnici preduzeća „Deponija” uveliko rade na uklanjanju ostataka oduzetih automobila na Ćemovskom polju, koji su izgorjeli u velikom požaru u avgustu 2011. godine.

Direktorica „Deponije” Stanislava Martinović kazala je juče “Vijestima” da će automobile reciklirati i prodati, ali i da proces premještanja ide sporo.

“Vozila ne možemo balirati na mjestu zbog aluminijumskih djelova, pa ih moramo prevoziti na deponiju i probrati materijal za recikliranje”, kazala je Martinovićeva.

Iz Uprave za imovinu su saopštili da je “Deponija” otkupila automobile na javnoj licitaciji i da bi gomila zapaljenih vozila trebalo da bude dislocirana do kraja sedmice.

Oni su saopštili da će danas odgovoriti na ostala pitanja “Vijesti”, između ostalog i po kojoj cijeni su prodali zapaljena vozila.

Uzrok požara na Ćemovskom polju, preko puta fabrike “Plantaža”, nije saopšten.

U najvećem broju to su bila trajno oduzeta vozila po raznim osnovama - ukradeni automobili, oduzeti na osnovu potjernica, zbog korišćenja u krivičnim djelima, zbog neregularnosti u saobraćaju, provjera ili vještačenja.

Te automobile je uglavnom oduzimao Sektor kriminalističke policije, Granična policija, druge područne jedinice i ispostave. Neki su zadržavani zbog vještačenja u Forenzičkom centru. Oduzeta vozila se trenutno skladište u krugu napuštene kasarne u Maslinama, gdje ih ima više od 500.

Bonus video: