Krov zgrade u Ulici slobode: Zavijorila se i stara petokraka

Povodom proslave nezavisnosti, ulice u gradu okićene
163 pregleda 11 komentar(a)
Zastava, Foto: Savo Prelević
Zastava, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 22.05.2015. 08:54h

Pored crnogorskih zastava, Ulicom slobode, juče se na krovu zgrade, gdje je bilo predstavništvo JAT-a, vijorila zastava nekadašnje Jugoslavije sa petokrakom, starocrnogorska (crvena, plava, bijela), kao i Komunističke partije.

Stanari zgrade nijesu znali ko je postavio zastave.

Smatraju da je neko time poslao poruku o prošlim vremenima, odnosno koliko je bio bolji život u nekadašnjoj velikoj Jugoslaviji.

“Iskreno mislim da je ovo postavio neki jugonostalgičar. Smatram da su građani, koji su živjeli u doba te države, osjetili blagostanje i pravi život, koliko god se neko ne slaže sa tom konstatacijom”, kazao je Ivan Popović.

Sugrađanin Marko Ivanović, kazao je da zna samo iz priče starijih o bivšoj Jugoslaviji, odnosno šta znače zastave istaknute na krovu zgrade.

“Pretpostavljam da mnogi, pa i ja, nijesu mislili da će se nezavisnost Crne Gore proslavljati u teškoj ekonomskoj situaciji, kakva je danas”, kazao je Ivanović.

Povodom proslave devete godišnjice nezavisnosti, ulice u gradu okićene su zastavama.

Okićen je Bulevar Svetog Petra Cetinjskog, Ulica slobode, kralja Nikole...

To je izazvalo mnoge komentare građana, na portalima i društvenim mrežama.

Mnogi podržavaju obilježavanje nezavisnosti na taj način, ali ima dosta i onih koji su istakli da estetski uopšte nije lijepo.

Pogotovo, zbog toga što zastave nijesu istaknute na jarbolima, već vise na žicama iznad saobraćajnica.

Bonus video: