Ivanović otvorio vodovod u selu Bijedanj

Ivanović je izrazio zadovoljstvo kontinuiranom realizacijom infrastrukturnih objekata, posebno u sjevernom dijelu Crne Gore i zajedničkim radom Ministarstva, opština i mještana
6 komentar(a)
Petar Ivanović, Foto: Boris Pejović
Petar Ivanović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 21.05.2015. 17:26h

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja Petar Ivanović otvorio je danas vodovod u selu Bijedanj u Beranama, kojim je riješeno vodosnabdijevanje za 44 domaćinstva.

"Postavljena je mreža u dužini od osam kilometara cjevovoda, izgrađen bazen kapaciteta 30 m3, postavljen jedan kilometar strujnog kabla, pumpa i stanica za hlorisanje. Ukupna investicija iznosila je 45 hiljada eura", saopšteno je iz Ministarstva.

Kako su naveli, time su stvoreni uslovi za povećanje kvaliteta života stanovnika tog rurlanog kraja, koji su do nedavno, naročito tokom ljetnjih mjeseci, vodu dopremali cistijernama.

Ivanović je izrazio zadovoljstvo kontinuiranom realizacijom infrastrukturnih objekata, posebno u sjevernom dijelu Crne Gore i zajedničkim radom Ministarstva, opština i mještana.

"Danas otvaramo još jedan vodovod u sjevernom dijelu Crne Gore. To je rezultat kontinuiranog rada i zajedničke saradnje. Posebno mi je drago što vodovod otvaramo na Dan nezavisnosti. Time najbolje pokazujemo odnos prema građanima i državi. Mi imamo jednu državu i svi zajedno živimo u Crnoj Gori", poručio je Ivanović.

Prema njegovim riječima, taj projekat je doveden do kraja, onako kako je obećano.

Podsjećajući na bogatastvo Crne Gore vodnim i drugim potencijalima koji se ne koriste u dovoljnoj mjeri, on je pozvao poljoprivredne proizvođače da sada, sa boljim uslovima života, stvaraju i zarađuju više.

Ivanović je saopštio da će se u toku ove godine nastaviti sa realizacijom sličnih projekata na teritoriji Opštine Berane.

Zajedno sa predsjednikom beranske Opštine, Dragoslavom Šćekićem, obišao je mjesnu zajednicu Skakavci, gdje se tokom avgusta mjeseca očekuje završetak radova na vodovodu i puštanje u rad.

Na taj način riješiće se pitanje vodosnabdijevanja oko 30 domaćinstava.

Šćekić je izrazio zadovoljstvo urađenim projektom i kazao da će opština podržati aktivnosti Ministartsva poljoprivrede i u drugim selima koja nemaju riješeno pitanje vodosnabdijevanja.

"Zadovoljstvo građana najbolje pokazuje koliko im voda znači. Ima li što potrebnije nego imati vodu? Vjerujem da ćemo i u buduće imati kvalitetnu saradnju sa Minista-rstvom poljoprivrede i na drugim projektima. Mnogo je značajan zajednički odnos i odgovoran odnos, i vjerujem da će toga ubuduće biti", zaključio je Šćekić.

Bonus video: