Vukovićeva urednica Prvog programa RTCG-a

Nekadašnja novinarka Javnog servisa Mila Vuković se u RTCG vraća sa pozicije savjetnika ministra sporta
301 pregleda 19 komentar(a)
Mila Vuković, Foto: Rtcg.me
Mila Vuković, Foto: Rtcg.me
Ažurirano: 02.10.2018. 06:05h

Nekadašnja novinarka RTCG Mila Vuković, koja je neko vrijeme bila savjetnik za odnose sa javnošću ministra sporta Nikole Janovića, vraća se u Javni servis i to kao urednica Prvog programa, potvrđeno je “Vijestima” iz više izvora.

“Ne bih se o tome izjašnjavala. Pošaljite pitanja RTCG”, kazala je Vuković juče kratko.

Vršilac dužnosti generalnog dirketora Božidar Šundić juče nije odgovarao na pozive “Vijesti”.

Vuković je, do prelaska u Ministarstvo sporta po dolasku Janovića na čelo tog resora, bila novinar informativne redakcije RTCG, gdje je pokrivala teme koje se tiču ekonomije i politike.

Javni servis je, nakon smjene Andrijane Kadije, sa mjesta generalne direktorice i njenih saradnika, suočen sa velikim brojem tužbi.

Pored bivše direktorice RTCG koja je pred Osnovnim sudom pokrenula spor zbog nezakonite smjene, istim povodom tužbe su podnijeli i bivši direktor Televizije Vladan Mićunović, bivši urednik Informativnog programa TVCG Aleksandar Mirković i takođe bivši šef deska Damir Ramović.

Ramović i još nekoliko kolega, među kojima i bivša urednica emisije “Replika” Ratka Pavlović, prebačeni su na Portal RTCG. Ramović je tužbu podnio jer je prebačen na lošije radno mjesto, što, kako je naveo u tužbi, nije u skladu sa Zakonom o radu.

Bonus video: