PzP Bijelo Polje: Mladi da ne odlaze, već da mijenjaju vlast

"Nije da mi nećemo da radimo, i da smo navikli da živimo od roditeljskih plata i penzija, već zato što dnevnicu o kojoj Vi pričate možemo zaraditi samo ako smo hobotnice ili ako ukrademo kolegi punu gajbu, a niti imamo osam ruku niti želimo da postanemo lopovi"
2 komentar(a)
Plantaže, Foto: Luka Zeković
Plantaže, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 17.05.2015. 15:09h

Opštinski odbor Pokreta za promjene (PzP) iz Bijelog Polja pozvao je mlade sugrađane da ne napuštaju svoj grad, već da im se pridruže u borbi protiv vlasti.

"Iako je ministarka Zorica Kovačević nedavno više nego velikodušno mladima sa sjevera ponudila sezonske poslove na Plantažama, teška srca je moramo odbiti iz nekoliko razloga", saopšteno je iz OO PzP.

Prije svega, kako su pojasnili, zato što je dnevnicu od 15 do 20 eura skoro nemoguće zaraditi, osim ako nijeste angažovani na poslovima navodnjavanja ili obezbjeđenja za šta je potrebna određena licenca.

"Nije da mi nećemo da radimo, i da smo navikli da živimo od roditeljskih plata i penzija, već zato što dnevnicu o kojoj Vi pričate možemo zaraditi samo ako smo hobotnice ili ako ukrademo kolegi punu gajbu, a niti imamo osam ruku niti želimo da postanemo lopovi", kaže se u saopštenju.

Iz OO PzP Bijelo Polje naveli su da je kolektivni smještaj, o kojem je govorila Kovačević, ispod svakog nivoa.

Oni su ministarku podsjetili da su radnici u njeno vrijeme imali plate od hiljadu i više maraka, socijalno i penziono, plaćeni godišnji odmor i odnos poslodavca prema radniku kao ljudskom biću a ne potrošnoj i lako zamjenljivoj robi.

"Pozivamo mlade Bjelopoljce da ne napuštaju svoj grad, nego da ostanu i pridruže nam se borbi protiv ove vlasti. Da ih zajedničkim snagama pošaljemo u istoriju, a neke od njih u Spuž", poručili su iz PzP.

Oni smatraju da se zajedničkim snagama može vratiti stari sjaj Bijelog Polja, koji je bio poznat po uspješnoj privredi, dobrim sportistima, piscima, pjesnicima, slikarima, dobrim studentima i đacima.

"Da zajedno stvorimo uslove u kojima ćemo moći da makar pristojno živimo od našeg rada. A gospođu ministarku pozivamo da ode na Plantaže i provjeri stvarno stanje stvari prije nego li nas opet pozove", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: