Tivat: Sedmi susret "Volkswagen" klasičnih automobila

Kako godine odmiču, tako se mijenja i prag godišta vozila koja se nazivaju klasičnim automobilima, pa se sada “Volkswagen” oldajmerom koji ispunjava uslove za učešće na susretima u Tivtu već smatra i “golf” 1
0 komentar(a)
Bubijada, Tivat, Foto: Siniša Luković
Bubijada, Tivat, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 17.05.2015. 12:28h

Sedmi po redu međunarodni skup „Volkswagen“ klasičnih automobila održaće se u Tivtu od 22. do 24. maja.

Susrete vlasnika i zaljubljenika u stare automobile čuvenog njemčakog proizvođača, priređuje NVO „VW Classic Club Montenegro“ iz Tivta, koja je proteklih nekoliko godina taj grad učinila pravom crnogorskom prijestonicom svega što je pogonjeno legendarnih „volkswagenovom“ boxer motorima sa vazdušnim hlađenjem.

Ovaj motor, prvo ugrađen u neuništivoj „bubi“ i koji se neprekidno proizvodio skoro 70 godina, „Volkswagenu“ je obezbjedio svjetsku slavu i milione predanih zaljubljenika širom svijeta. Dio tih entuzijasta, posvećenih starih VW automobilima, opet će se narednog vikenda okupiti u Tivtu.

Interesovanje za skup popularno nazvan “Bubijada” je ogromno, te se svake godine broj zemalja učesnica povećava. Ove godine organizatori očekuju automobile i njihove vlasnike iz Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Rumunije, Bugarske i Njemačke. Prošlogodišnji skup okupio je osamdesetak automobila iz pomenutih država, dok je ove godine učešće prijavilo oko sto učesnika.

Kako godine odmiču, tako se mijenja i prag godišta vozila koja se nazivaju klasičnim automobilima, pa se sada “Volkswagen” oldajmerom koji ispunjava uslove za učešće na susretima u Tivtu već smatra i “golf” 1.

Učesnici susreta bčće smješteni u kampu na Župi, a njihovi automobili će biti izloženi u centru Tivta u subotu 23. maja, nakon 17 časova. Za sve posjetioce ulaz je besplatan. Glavni pokrovitelji ovog skupa su Opština Tivat i Turistička organizacija Tivta.

Bonus video: