Milić traži informacije o odgađanju primjene Zakona o strancima

Kako je saopšteno iz SNP-a, informacije su im potrebne jer su, iz medija, saznali da je Vlada na sjednici održanoj četvrtak odgodila primjenu pojedinih odredaba Zakona o strancima, koje guše zapošljavanje, do prvog novembra ove godine
2 komentar(a)
Srđan Milić, Foto: Zoran Đurić
Srđan Milić, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 15.05.2015. 16:52h

Predsjednik Socijalističke narodne partije (SNP), Srđan Milić, tražio je informacije od Zavoda za zapošljavanje o novim odredbama Zakona o strancima, čiju je primjenu Vlada odgodila.

“Na osnovu člana 50 Poslovnika Skupštine Crne Gore potrebno je da mi dostavite obavještenje o tome da li primjenjujete odredbe člana 64 i 66 Zakona o strancima”, navodi se u inicajativi koju je Milić uputio direktorici Zavoda, Vukici Jelić.

Kako je saopšteno iz SNP-a, informacije su im potrebne jer su, iz medija, saznali da je Vlada na sjednici održanoj četvrtak odgodila primjenu pojedinih odredaba Zakona o strancima, koje guše zapošljavanje, do prvog novembra ove godine.

“Ukoliko Vam je Vlada dostavila odluku kojom se odlaže primjena navedenog Zakona, odnosno pojedinih njegovih odredaba, molimo da nam je dostavite kako bismo se upoznali sa njenom sadržinom”, navodi se u inicijativi SNP-a.

Obavještenje im je, kako su objasnili, potrebno u što hitnijem roku, zbog pripreme poslanika za sjednicu Skupštine Crne Gore koja je u toku, a na čijem dnevnom redu se nalazi Predlog zakona o izmjeni Zakona o strancima.

Bonus video: