Dogovorena saradnja sa Švedskom u oblasti obrazovanja

Kako su saopštili iz Ministarstva, Bošković je naglasio značaj razmjene studenata u oblasti medicine i tehničkih nauka
1 komentar(a)
Helen Helmark Knutson, Foto: Vlada Crne Gore
Helen Helmark Knutson, Foto: Vlada Crne Gore
Ažurirano: 14.05.2015. 11:55h

Ministar prosvjete Predrag Bošković i ministarka za obrazovanje i istraživanja Švedske, Helen Helmark Knutson, potpisali su Protokol u oblasti visokog obrazovanja i dogovorili uspostavljanje bilateralne saradnje.

Oni su se danas, na marginama ministarske konferencije o visokom obrazovanju u Jerevanu, razgovarali o reformi obrazovnog sistema i o uspostavljanju bilateralne saradnje.

„Ministri su dogovorili uspostavljanje bilateralne saradnje potpisivnjem Protokola u oblasti visokog obrazovanja“, kaže se u saopštenju Ministarstva prosvjete.

Bošković je, kako su naveli, istakao značaj buduće saradnje koja će se odnositi na razmjenu iskustava i znanja između dvije države, posebno u oblasti visokog obrazovanja, u cilju poboljšanja kadrovskih kapaciteta.

Kako su saopštili iz Ministarstva, Bošković je naglasio značaj razmjene studenata u oblasti medicine i tehničkih nauka.

Knutson se, kako se navodi, saglasila da će razmjena iskustava i dobre prakse u oblasti obrazovnog sistema, a posebno visokog, biti značajna za dvije države i dala punu podršku aktivnostima koje su usmjerene ka reformi Univerziteta Crne Gore.

„Sagovornici su razmijenili mišljenja i o srednjem stručnom obrazovanju, ističući njegov značaj u pogledu sticanja znanja i vještina, koje omogućavaju konkurentnost na tržištu rada, naročito ako se uzme u obzir trenutno interesovanje za ovim zanimanjima na evropskom tržištu rada“, zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: