Ne dirajte pribor za injektiranje droga, nego pozovite Juventas

Iz Juventasa pozivaju građane da ih informišu ukoliko primijete odbačene špriceve i igle, kako bi pribor sakupile osobe koje su obučene za ovu vrstu aktivnosti
96 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 12.05.2015. 09:50h

Terenski radnici NVO Juventas su tokom prvih deset dana maja organizovali 4 akcije čišćenja kontaminiranog pribora za injektiranje droga u Podgorici.

Tokom akcije čišćenja šetačke zone i groblja na brdu Gorica, atomskog skloništa na Starom aerodromu, napuštenog vojnog objekta na pruzi između naselja Drač i Starog aerodroma i suterena zgrade u strogom centru grada, sakupljene su četiri specijalizovane kutije kontaminiranog pribora. Sakupljeni otpad će biti odnijet u Klinički centar Crne Gore radi uništenja po propisanoj proceduri.

"U okviru programa smanjenja štete Juventasa, čije su aktivnosti usmjerene na podizanje kvaliteta života korisnika droga, organizuju se periodične akcije čišćenja lokacija u lokalnoj zajednici, dok su dvije od navedene četiri lokacije očišćene nakon što su građani obavijestili Juventas o postojanju istih", kazali su u toj NVO.

Iz Juventasa pozivaju građane da ih informišu ukoliko primijete odbačene špriceve i igle, kako bi pribor sakupile osobe koje su obučene za ovu vrstu aktivnosti.

Toj organizaciji se možete obratiti pozivom na 067350264 i 067350364, te putem emaila.

Galerija

Bonus video: