Dominacija Demira Mulića na Trofeju Trebjese

Staza za pionire i rekreativce, u dužini od 1.300 metara, bila je bez velikih uspona i sa blagim spustevima, dok staza duga 3.700 metara, koju su vozile licencirane kategorije, zahtijevala je visoku tehniku vožnje i izuzetnu kondiciju
159 pregleda 5 komentar(a)
Ažurirano: 11.05.2015. 14:03h

Treću godinu zaredom, Bjelopoljac Demir Mulić iz BK „Ciklomont“ dominira na Trofeju Trebjese, koji organizuje biciklistički klub „Perun“ iz Nikšić.

On je bio ubjedljiv u kategorijama Under 23 i elite, na stazi dugoj 3.700 metara. Takmičari podgoričkog „Tempa“ Dragan Jašović i Rajko Bezmarević zauzeli su drugo i treće mjesto u kategoriji elite, dok je Igor Đapić iz Pljevalja, iz istoimenog biciklističkog kluba, bio drugi u kategoriji Under 23, a Miloš Nikčević iz beogradskog „Partizana“ treći.

Među mastersima najbolji je bio Ranko Đajić iz barskog „Dif Bike“, a njegov zemljak iz „Mornara“ Aleksandar Trifunović bio je drugi, dok je Zoran Cimbaljević iz nikšićkog „Nik bike“ bio treći. Jedina takmičarka u kategoriji Under 23 bila je Nikolina Despotović iz nikšićkog „Peruna“.

U kategoriji juniora prvi je bio Stefan Bajčeta iz „Mornara“, dok su drugo i treće mjesto osvojili takmičari „Ciklomonta“, Dalibor Čanović i Milija Gojak. Kadeti „Mornara“ Nemanja Barjaktarović i Dragutin Trifunović zauzeli su prvo, odnosno treće mjesto, dok je Rijad Gorčević iz „Ciklomonta“ bio drugi. Danilo Kušljević iz BK „Pljevlja“ je najbrži mlađi kadet, Eminu Idrizoviću iz „Ciklomonta“ pripalo je drugo mjesto, a Goranu Cimbaljeviću iz „Nik bike“ treće.

Afrim Hasani, član „Nik bike“, bio je prvi u kategoriji hoby sport, a Avni Neziraj i Salen Isenaj, obojica iz „Peruna“, zauzeli su drugo i treće mjesto. Takmičarima „Mornara“ Aliji Suličiću i Danilu Todoroviću pripalo je prvo, odnosno drugo mjesto u kategoriji hoby fun.

U kategoriji pionirki, članice „Peruna“ osvojile su prva tri mjesta – Mina Kontić bila je prva, njena imenjakinja Mina Simonović druga, dok je Ksenija Šupljeglav na cilj stigla treća. Filip Nenezić iz „Nik bike“ bike je prvi u kategoriji pionira, Jule Ramović iz „Ciklomonta“ drugi, a Luka Kontić iz „Peruna“ treći.

Učešće u trci uzeli su i rekreativci, a prva mjesta pripala su takmičarima „Peruna“. Među damama prva na cilj stigla je Vesna Dacić, druga Ranka Marojević Nikolić i treća Zorica Ivanović, dok je kod muškaraca prvi bio Ognjen Glogovac, drugi Radule Cerović i treći Igor Đapić.

Staza za pionire i rekreativce, u dužini od 1.300 metara, bila je bez velikih uspona i sa blagim spustevima, dok staza duga 3.700 metara, koju su vozile licencirane kategorije, zahtijevala je visoku tehniku vožnje i izuzetnu kondiciju. Za stazu je bio zadužen sportski direktor trke Branko Cerović.

Trofej Trebjese, deveti po redu, boduje se za Nacionalnu mountain biking ligu, a na takmičenju, čiji pokrovitelj je Fondacija „Petrović Njegoš“, učestvovalo je oko 50 takmičara.

Galerija

Bonus video: