CKM: Članovi kabineta premijera ne mare za 21. maj

U saopštenju je navedeno da je izbjegavanje komunikacije pokazatelj nepoštovanja prema misiji organizacije, nepoštovanje 21. maja i građana, pogotovo mladih, koji su, kako kažu, ciljna grupa projekta
3 komentar(a)
CKM, Foto: CKM
CKM, Foto: CKM
Ažurirano: 11.05.2015. 11:40h

“Želimo da obavijestimo javnost da drugu godinu za redom nijesmo u mogućnosti da stupimo u kontakt s članovima kabineta premijera kako bi smo ih upoznali s projektom Narodne proslave 21. maja”, saopšteno je iz CKM-a.

Kako navode, tokom organizacije proslave osam godina nezavisnosti nijesu dobili odgovore na sedam dopisa koje su uputili predsjedniku Vlade.

“Nejasno je zašto izbjegavaju komunikaciju kada su u pitanju projekti koji imaju za cilj afirmaciju i promociju crnogorskog identiteta i projekti koji su usmjereni ka mladima”, saopštili su iz CKM-a

U saopštenju je navedeno da je izbjegavanje komunikacije pokazatelj nepoštovanja prema misiji organizacije, nepoštovanje 21. maja i građana, pogotovo mladih, koji su, kako kažu, ciljna grupa projekta.

“Veoma smo zabrinuti jer članovi kabineta selektivno podržavaju naše kolege iz NVO sektora, naročito one koje se bave NATO i evropskim integracijama, što šalje lošu sliku i sumnju u nepotizam, jer bismo svi trebali da imamo iste uslove”, smatraju u CKM-u.

U saopštenju ističu da “ispijanje skupocjenih šampanjaca plaćenih iz državnog budžeta” nije dovoljno da se obilježi 21. maj, te da građanima pripada “pravo da se vesele najznačajnijem datumu u ponosnom istorijskom trajanju Crne Gore.”

Dodaju i da se svakodnevno susreću s građanima, naročito mladima, koji imaju slične probleme kad je u pitanju obraćanje premijeru.

“Ovako neoodgovornim odnosom članovi kabineta u očima građana narušavaju ugled institucije Premijera koju je sadašnji premijer ličnim autoritetom izdigao iznad funkcija Predsjednika države i Skupštine”, navodi se u saopštenju CKM-a.

Oni su pozvali kabinet premijera da pred crnogorskom javnošću kažu da li smatraju da građani treba da proslavljaju 21. maj ili je to “samo praznik političara, koji će oni kao i do sada slaviti u uskom krugu svojih saradnika i prijatelja.”

Bonus video: