Predstavnici URA, SNP-a i Foruma mladih Pozitivne položiće vijence

"Nakon 70 godina, u specifičnim okolnostima u kojima se Crna Gora danas nalazi, sa vlašću koja je uzdrmala same temelje na koje se oslanja naša država, ispunjenje tih ideala postao je ključni zadatak i sadašnjih generacija građana Crne Gore", navodi se u saopštenju URA
0 komentar(a)
Žarko Rakčević, URA, Foto: Savo Prelević
Žarko Rakčević, URA, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 08.05.2015. 14:10h

Delegacija Građanskog pokreta Ujedinjena reformska akcija (URA) na čelu sa predsjednikom Žarkom Rakčevićem položiće sjutra u 10 sati vijenac na spomenik Partizanu borcu na Gorici, obilježavajući na taj način 9. maj, Dan pobjede nad fašizmom.

Baštineći tekovine antifašizma i internacionalizma, na čijim temeljima je obnovljena državna nezavisnost Crne Gore, URA, kako se navodi u saopštenju, odaje počast svim borcima i antifašistima iz Crne Gore koji su tokom Drugog svjetskog rata i nakon njega ugradili sebe u stvaranje prosperitetnijeg i pravednijeg društva.

"Nakon 70 godina, u specifičnim okolnostima u kojima se Crna Gora danas nalazi, sa vlašću koja je uzdrmala same temelje na koje se oslanja naša država, ispunjenje tih ideala postao je ključni zadatak i sadašnjih generacija građana Crne Gore. Osim nepristajanja na pokoravanje, preduslov za ispunjenje tog zadatka je širenje građanskog fronta koji će smjelošću, upornošću i vizijom dovesti do prijeko potrebnih političkih promjena", navodi se u saopštenju URA.

Vijence će položiti i predstavnici Socijalističke narodne partije (SNP) i Foruma mladih Pozitivne Crne Gore.

"Kao i svake godine na ovaj značajan dan u istoriji Crne Gore, zajedno sa Delegacijom SUBNOR-a 1941-45. Podgorice, odaćemo dužnu počast našim rodoljubima, koji su dali živote za slobodu svoje zemlje i svojih pokoljenja", kaže se u saopštenju iz SNP-a.

Iz Pozitivne je saopšteno da će na Gorici, u organizaciji Foruma mladih te stranke, učesnik NOR-a, Ljubo Sekulić, mladima održati javni čas pod nazivom "Poštujmo svijetlu prošlost- gradimo svjetliju budućnost".

Bonus video: