Premijer Kosova otvara manifestaciju Dan Crnogoraca

"Dan Crnogoraca na Kosovu, obilježava se po prvi put u istoriji našeg postojanja na ovim prostorima", saopšteno je iz Udruženja
4 komentar(a)
Isa Mustafa, Foto: Betaphoto
Isa Mustafa, Foto: Betaphoto
Ažurirano: 05.05.2015. 12:43h

Premijer Kosova, Isa Mustafa, otvoriće manifestaciju “Dan Crnogoraca Kosova”, koja će biti obilježena 14.maja na Univerzitetu AAB u Prištini.

Kako je saopšteno iz Udruženja Crnogoraca Kosova, koje organizuje manifestaciju, prisustvo na centralnoj proslavi potvrdile su brojne zvanice iz Crne Gore i sa Kosova, kao i gosti iz regiona i Evrope.

"Dan Crnogoraca na Kosovu, obilježava se po prvi put u istoriji našeg postojanja na ovim prostorima", saopšteno je iz Udruženja.

Pored Kancelarije za pitanje zajednica pri uredu premijera Kosova, manifestaciju “Dan Crnogoraca Kosova” podržalo je ministarstvo kulture, sporta i omladine Kosova, na čijem je čelu potpredsjednik Vlade i ministar Kujtim Šalja, Norveška Ambasada, kao i privatni Univerzitet AAB, čije je sjedište u Prištini.

Program manifestacije počeće panel diskusijom na temu “Značaj Crne Gore i njene obnovljene nezavisnosti za Kosovo i Region”.

U drugom dijelu manifestacije, biće promovisana knjiga Henrika Angella “Herojski Narod – Priče iz Crne Gore” o kojoj će govoriti norveški ambasador na Kosovu, Jan Braathu, kao i Radmila Perović ispred Crnogorskog međunarodnog institute za štampu iz Nikšića.

Nakon toga biće priređen svečani koktel, a učesnike će uz zvuke starogradske crnogorske i kosovske muzike, zabavljati estradni umjetnici iz Crne Gore i Kosova.

Bonus video: