Fešta kamelija: Susreti drvenih barki za kraj

U 11 sati je centrani događaj „Camellia Trophy-ja“ – veslačka regata i defile starih drvenih barki, nakon čega će se na platou pred stolivskim Domom kulture upriličiti ceremonija dodjele nagrada najboljima i zabava uz muziku, vino i pečenu ribu
52 pregleda 1 komentar(a)
fešta, kamelija, Stoliv, Foto: Ivana Komnenić
fešta, kamelija, Stoliv, Foto: Ivana Komnenić
Ažurirano: 25.04.2015. 10:32h

Tradicionalnim Ribarskim susretom vlasnika drvenih barki pod nazovom „Camellia Trophy“, u nedjelju će u Stolivu biti završeno ovogodišnje izdanje čuvene bokeljske turističko-etnografske manifestacije „Fešta Kamelija“.

Susrete organizuje NVO „Kamelija“ u saradnji sa Klubom sportskih ribolovaca „Zubatac“ iz Kotora i Mjesnom zajednicom Stoliv.

Kako stare rivbarske užance nalažu, ribari će se okupiti u osvit zore u 6.30 na stolivskom mulu, odakle u svojim starim drvenim barkama idu na razne pozicije u Kotorskom zalivu, gdje očekuju ulov dovoljno dobar da pobijede u takmičenju. Ribarsko takmičenje traje do 10 sati, kada će se izmjeriti ulov, a onda počinje i prava fešta na moru za sve ljubitelje brodova, nastupom jedriličara, kajakaša i gondolijera.

U 11 sati je centrani događaj „Camellia Trophy-ja“ – veslačka regata i defile starih drvenih barki, nakon čega će se na platou pred stolivskim Domom kulture upriličiti ceremonija dodjele nagrada najboljima i zabava uz muziku, vino i pečenu ribu.

Fešta se završava okruglim stolom ribara i vlasnika drvenih barki na kojem će oni razmijeniti iskustva u vezi očuvanja tih starih plovila – neodvojivog dijela materijalne kulturne baštine Boke Kotorske, kao i drevnih, tradicionalnih metoda ribolova, karakterističnih za Boku.

Bonus video: