Budva: Kreće izgradnja akvaparka na Toplišu

Kompanija, iza koje stoje inostrani partneri, krajem prošle godine zaključila je sa Opštionom Budva ugovor za zakup na 30 godina 41.889 kvadrata opštinske zemlje na Toplišu, obavezavši se da godišnje plaća 240 hiljada eura
173 pregleda 11 komentar(a)
Topliš, Foto: Vuk Lajović
Topliš, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 24.04.2015. 19:07h

Kompanija „Aquaterra solutions“ položiće u ponedjeljak kamen-temeljac za gradnju najvećeg zabavnog akvaparka na brdu Topliš iznad Budve, nakon što je Opština Budva juče izdala građevinsku dozvolu toj firmi.

Opštinski Sekretarijat za prostorno planiranje i održivi razvoj izdao je dozvolu za gradnju velikog zabavnog parka, gdje će objekti zauzimati površinu od 2.314 kvadrata, dok će površina otvorenih bazena biti 1.699 kvadrata.

Firma, koja je imala planove da sličan vodeni grad izgradi i Ulcinju, nakon što su odstali zbog poznatih neriješenih imovinskih sporova, intenzivirala je projekat u Budvi, pa je već prije mjesec uplatila prvu ratu od pola miliona eura, za opremu vrijednu dva miliona eura koju je otkupila od Opštine Budva.

“Vijestima” je potvrđeno da će svečano polaganje kamena-temljca biti u ponedjeljak, a već na Toplišu započelo je uređenje terena i ograđivanje budućeg gradilišta.

Kompanija, iza koje stoje inostrani partneri, krajem prošle godine zaključila je sa Opštionom Budva ugovor za zakup na 30 godina 41.889 kvadrata opštinske zemlje na Toplišu, obavezavši se da godišnje plaća 240 hiljada eura.

Tada je potpis stavljen i na ugovor za kupovinu opreme španskog proizvođača “Action waterscapes S.L.” koja je predviđena za ugradnju i montiranje, a koja je bila u vlasništvu Opštine za šta se „Aquaterra solutions“ obavezala da plati dva miliona eura.

„Shodno ugovoru o dugoročnom zakupu na 30 godina, Opština će prihodovati 240.000 eura godišnje. Prve dvije rate biće umanjene za 50 odsto za period do završetka izgradnje Aqua parka i dobijanja upotrebne dozvole.

Bonus video: