Lazović: Unapređivati saradnju na planu sajber bezbjednosti

On je, kako je saopšteno, naveo neke od veoma dobrih primjera saradnje sa kompanijama iz SAD, očekujući da takva saradnja u narednom periodu bude nastavljena
92 pregleda 0 komentar(a)
Vujica Lazović, Foto: Gov.me
Vujica Lazović, Foto: Gov.me
Ažurirano: 24.04.2015. 14:39h

Crna Gora je u prethodnom periodu posvetila izuzetnu pažnju razvoju i unaprijeđenju informaciono-komunikacionih tehnologija (ICT), prepoznavši je kao jedan od bitnih ekonomskih resursa, saopštio je potpredsjednik Vlade, Vujica Lazović.

On je kazao da je potvrda toga međunarodna valorizacija nacionalnog domena .Me, sa konzorcijumom DoMen, gdje vodeću ulogu ima kompanija GoDaddy iz Sjedinjenih Američkih Država (SAD).

Lazović, koji je i ministar za informaciono društvo i telekomunikacije, je danas razgovarao sa ambasadorom SAD-a, Margaret Ueharom i ocijenio da izuzetno dobru saradnju dvije država treba dodatno unaprijeđivati na svim poljima.

“To posebno na planu sajber bezbjednosti, obzirom da je ta oblast izuzetno bitna za očuvanje ukupne bezbjednosti”, kazao je Lazović.

On je, kako je saopšteno, naveo neke od veoma dobrih primjera saradnje sa kompanijama iz SAD, očekujući da takva saradnja u narednom periodu bude nastavljena.

Uehara, koja je preuzela novu diplomatsku funkciju u Crnoj Gori, rekla je da je njen glavni cilj pospješivanje broja investicija u Crnoj Gori, obzirom na potencijale kojima država raspolaže.

Prema njenim riječima, izuzetnu saradnju je moguće ostvariti na planu edukacije i usavršavanja, kao i zaštite intelektualne svojine.

Bonus video: