Stanković: Nismo najzatvorenija institucija

"Susret je bio prilika da se predstavnici NVO sektora upoznaju sa postupanjima tužilaštva u konkretnim slučajevima. Članovi nevladinih organizacija takođe su ukazali na potrebu preispitivanja određenih odluka", saopšteno je iz kabineta vrhovnog državnog tužioca
0 komentar(a)
Ivica Stanković, Foto: VDT
Ivica Stanković, Foto: VDT
Ažurirano: 24.04.2015. 14:10h

Vrhovni državni tužilac Crne Gore Ivica Stanković sa saradnicima razgovarao je danas sa predstavnicima NVO sektora u Crnoj Gori.

Sastanak je organizovan s ciljem unaprjeđenja saradnje i stvaranja partnerskog odnosa sa nevladinim organizacijama.

"Gosti Vrhovnog državnog tužioca pohvalili su inicijativu Državnog tužilaštva i namjeru da se sastanci sličnog tipa organizuju i u narednom periodu. Vrhovni državni tužilac podsjetio je da su prošlogodišnja istraživanja nevladinih organizacija pokazala da je tužilaštvo prepoznato kao najzatvorenija institucija. S tim u vezi, Vrhovni državni tužilac je ukazao da se situacija u tužilaštvu po pitanju transprentnosti konstantno unaprjeđuje, što bi pokazalo i novo istraživanje, jer bi značajan broj indikatora, koji je ranije bio negativno ocijenjen, sada dobio pozitivnu ocjenu. Susret je bio prilika da se predstavnici NVO sektora upoznaju sa postupanjima tužilaštva u konkretnim slučajevima. Članovi nevladinih organizacija takođe su ukazali na potrebu preispitivanja određenih odluka", saopšteno je iz kabineta vrhovnog državnog tužioca.

Bonus video: