Nikšić: Policija održala edukativne časove osnovcima iz pograničnih sela

Za upoznavanje sa saobraćajnim pravilima bio je zadužen Grujica Šljivančanin, a osnovci iz starijih razreda su od Milana Boškovića imali priliku da čuju predavanje o narkoticima. Prezentacijima su prisustvovali i policijski inspektori Dragan Backović, Slobodan Marojević i Marko Dacić
314 pregleda 0 komentar(a)
Granična policija, Nikšić, edukativni čas, Foto: Granična policija
Granična policija, Nikšić, edukativni čas, Foto: Granična policija
Ažurirano: 26.09.2018. 07:32h

Učesnici osnovnih škola iz sela koja se nalaze uz državnu granicu sa Bosnom i Hercegovinom proteklih dana imali su priliku da se upoznaju sa radom granične policije, vozilima i sredstvima koje „graničari“ koriste, saobraćajnim pravilima i propisima, kao i narkoticima i njihovim pogubnim djelovanjem po zdravlje ljudi.

Riječ je o 96 učenika iz škola "Braća Bulajić" iz Vilusa, "Pavle Kovačević" sa Grahova, "Rade Perović" iz Velimlja, "Janko Bjelica" iz Crkvica i "Jovan Gnjatović" iz Vraćenovića, a časove su održali službenici Odjeljenja granične bezbjednosti Nikšić, u saradnji sa kolegama iz Saobraćajne policije i Odsjeka za borbu protiv droge.

Jovan Drašković je učenike upoznao sa radom granične policije, dok su im Slavko Stanković, Milinko Jovanović, Predrag Đurišević i Martina Mijatović pokazali tehnička sredstva i vozila koja u službi koriste. Najveću pažnju djece privukao je tzv. četvorotočkaš (ATV), kao i dvogledi za noćno osmatranje i termovizijske kamere.

Za upoznavanje sa saobraćajnim pravilima bio je zadužen Grujica Šljivančanin, a osnovci iz starijih razreda su od Milana Boškovića imali priliku da čuju predavanje o narkoticima. Prezentacijima su prisustvovali i policijski inspektori Dragan Backović, Slobodan Marojević i Marko Dacić.

Odjeljenje granične bezbjednosti Nikšić, samostalno ili u saradnji sa drugim organizacionim jedinicama, i u prethodnom periodu je organizovalo edukativne časove u osnovnim školama koje se nalaze u pograničnim mjestima, a tako će, biti i ubuduće.

Galerija

Bonus video: