Stijepović: Nezaposlenost najveći problem Podgorice

Stijepović je kazao da su u završnoj fazi pregovora sa ministarstvima ekonomije i održivog razvoja kako bi donijeli pravilnik o poreskim olakšicama za one koji hoće da investiraju u Podgoricu i otvore nova radna mjesta
53 pregleda 10 komentar(a)
Slavoljub Stijepović, Foto: Savo Prelević
Slavoljub Stijepović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 18.04.2015. 17:14h

Gradonačelnik Slavoljub Stijepović ocijenio je da se protiv najvećeg problema u gradu - nezaposlenosti, bore tako što će završiti četiri biznis zone u kojima bi se odvijao novi biznis i omogućavanjem poreskih olakšica za potencijalne investitore.

Stijepović je kazao da su u završnoj fazi pregovora sa ministarstvima ekonomije i održivog razvoja kako bi donijeli pravilnik o poreskim olakšicama za one koji hoće da investiraju u Podgoricu i otvore nova radna mjesta.

Protokolom o saradnji između Glavnog grada i Investiciono-razvojnog fonda (IRF), koji je Stijepović juče potpisao sa predsjednikom Odbora direktora IRF-a Zoranom Vukčevićem, će preduzetnicima, kroz kredite preko IRF-a, biti omogućeno da razviju postojeći ili otvore novi biznis.

On je ocijenio da je korak ka smanjenju nezaposlenosti i formiranje Biroa za podršku preduzetništvu i biznis zajednici, u kome radi "mladi i prespektivni tim".

Vukčević je kazao da su Protokolom obezbijedili dodatne mogućnosti, koje će biti u funkciji otvaranja novih radnih mjesta i razvoja resursa kojima Podgorica raspolaže.

"IRF je u protekle četiri godine investirao nešto preko 150 miliona eura. Od toga u Podgorici 35 miliona. Protokolom ćemo omogućiti da ukupan iznos kreditnih aranžmana bude značajno veći", kazao je

Vukčević. On je rekao da su kamatne stope od dva do šest odsto.

“Ove godine smo povećali i ročnost kredita do 12 godina i grejs period do četiri godine”, istakao je Vukčević.

Bonus video: