Novljanski osnovci kreću na Karavan prijateljstva

Direktor OŠ "Milan Vuković" istče da će “iskustva koja očekuju hercegnovske osnovce, koji putuju za Zemun, biti od neprocjenjive vrijednosti, ali i prilika da osim preko društvenih mreža, i u najneposrednijem kontaktu uspostave nova prijateljstva i steknu nova znanja i iskustva”
129 pregleda 0 komentar(a)
OŠ Milan Vuković, Foto: Slavica Kosić
OŠ Milan Vuković, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 17.04.2015. 14:39h

Učenici hercegnovske Osnovne škole "Milan Vuković" učestvovaće u projektu Karavan prijateljstva. To je nastavak tradicionalnih Bratskih susreta učenika jugoslovenskih škola koji su se održavali od 1978. do 1990. godine.

Pored Novljana, koji predstavljaju Crnu Goru,u projektu učestvuju učenici još pet osnovnih škola iz Srbije , Hrvatske, Makedonije i Slovenije.

Domaćin ovogodišnjih susreta koji će biti održani od 21. do 24. aprila biće Osnovna škola "Svetozar Miletić" iz Zemuna.

Željko Bojović, direktor OŠ "Milan Vuković", istče da će “iskustva koja očekuju hercegnovske osnovce, koji putuju za Zemun, biti od neprocjenjive vrijednosti, ali i prilika da osim preko društvenih mreža, i u najneposrednijem kontaktu uspostave nova prijateljstva i steknu nova znanja i iskustva”.

Herceg Novi će predstavljati pet učenika VII razreda sa odličnim uspjehom iz OŠ "Milan Vuković" sa Savine, kao i direktor škole Željko Bojović, sa jednim od nastavnika.

Hercegnovska Osnovna škola "Milan Vuković" domaćin školama iz pet država u okruženju biće na proljeće 2019. godine.

Bonus video: