Turiste na Debelom brijegu dočekuju ruševine i smeće

Dobro obaviješteni kažu da su free shopovi poslužili za “pranje novca”, zbog čega su po nalogu EK zatvoreni poslije samo nekoliko mjeseci rada
70 pregleda 11 komentar(a)
Free Shop Debeli brijeg, Foto: Slavica Kosić
Free Shop Debeli brijeg, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 17.04.2015. 05:44h

Turisti i putnici koji ulaze u Crnu Goru preko graničnog prelaza Debeli brijeg prvo sa čim se susretnu su četiri ruševine objekata u kojima su početkom 2000. godine radili free shopovi.

Dobro obaviješteni kažu da su poslužili za “pranje novca”, zbog čega su po nalogu EK zatvoreni poslije samo nekoliko mjeseci rada.

“Zatražili smo od Direktorijata za gazdovanje granicama da uklone ili sruše ove objekte u čemu je i Opština spremna da pomogne”, kaže Zoran Bijelić, načelnik Komunalne policije Herceg Novi. To bi trebalo da bude dio velikog spremanja magistralnog pojasa od granice sa Hrvatskom do Kamenara koji je počeo prije nekoliko dana.

“Do sada su uklonjene tri automobilske olupine, a u planu je i rušenje kamenih autobuskih stajališta i kioska u Sutorini, kao i bilborda i reklamnih tabli koji su oštećeni, odnosno nisu usklađeni sa odredbama o komunalnom redu. Komunalna policija je izdala i naloge da se ograde i upristoje gradilišta duž magistrale”, objašnjava Bijelić.

Nakon ovih prioritetnih mjera na redu je druga faza radova koja podrazumijeva popravku stubova javne rasvjete, kao i 20 devastiranih autobuskih stajališta. Vrijednost ovog posla biće poznata kada se izabere firma izvođač sa najpovoljnijom ponudom.

Predstoji i uklanjanje komunalnog otpada sa lokacije Šištet u blzini Mediteranskog centra - Instituta Igalo, kao i košenje trave i korova oko glavnog putnog pravca u opštini. Počela je i sanacija magistralnog puta na nekoliko lokacija.

Bonus video: