Čestitke povodom Vaskrsa

"Neka ovaj Vaskrs donese pravoslavnim vjernicima duhovni mir i blagostanje, a svim građanima simbolično vaskrsnuće, oslikano u preporodu crnogrskog društva"
116 pregleda 0 komentar(a)
vaskrs, jaja, Foto: Shutterstock
vaskrs, jaja, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 11.04.2015. 16:16h

Ministar za ljudska i manjinska prava Suad Numanović uputio je arhiepiskopu cetinjskom i mitropolitu crnogorskom, Mihailu, mitropolitu crnogorsko-primorskom, Amfilohiju, episkopu budimljansko-nikšićkom, Joanikiju kao i svim pripadnicima/ama pravoslavne vjeroispovijesti najsrdačnije čestitke povodom Vaskrsa, najvećeg hrišćanskog praznika.

"Vjera u Hristovo vaskrsnuće pokazuje da je život iznad smrti, da je dobro iznad zla i da je svjetlost iznad tame. Vaskrs je praznik koji ukazuje na to da je smisao ljudskog postojanja u činjenju dobra i u žrtvovanju za druge. Želim da Hristovo vaskrsnuće proslavite sa najbližima u duhu mira, ljubavi i prijateljstva. Neka ovaj praznik pokaže da su dobre porodične i komšijske veze, uprkos brojnim iskušenjima, ostale osnova i trajno bogatstvo našeg raznolikog društva. Podsjećam da je pravoslavna zajednica, kao najbrojnija u Crnoj Gori, pokazala istinske hrišćanske vrijednosti i da je u novijoj istoriji dala presudan doprinos u izgradnji viševjerske države Crne Gore. Neka proslava ovog Vaskrsa protekne u duhu najboljih hrišćanskih vrijednosti", navodi se u čestitki Numanovića.

Predsjednik Građanskog pokreta (GP) URA, Žarko Rakčević, čestitao je Vaskrs svim građanima koji taj praznik obilježavaju po Julijanskom kalendaru.

"Neka ovaj Vaskrs donese pravoslavnim vjernicima duhovni mir i blagostanje, a svim građanima simbolično vaskrsnuće, oslikano u preporodu crnogrskog društva", navodi se u čestitki Rakčevića.

Bonus video: