Ivanović: Đukanović ne spinuje, to za njega radi Beba Popović

"O kakvoj kampanji se radi i ko je njen glavni target, najslikovitije pokazuje i narodna dosjetka, nastala na Cetinju sredinom 2014, 'Da nije 'Vijesti' i 'Monitora', ova emisija na Pinku bi se zvala sekund-dva”
159 pregleda 27 komentar(a)
Željko Ivanović, Foto: Savo Prelević
Željko Ivanović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 10.04.2015. 14:22h

Izvršni direktor “Vijesti” Željko Ivanović ocijenio je da je kampanja TV Pink M imala za cilj rušenje kredibiliteta prve nezavisne dnevne novine i da je počela dolaskom poznatog propagandiste raznih režima Vladimira-Bebe Popovića početkom februara 2013.

Svjedočeći na ročištu po tužbi "Daily Pressa" protiv Pink M, kojom se zbog negativne kampanje traži naknada štete zbog povrede ugleda brenda "Vijesti" u iznosu od 660.000 eura, Ivanović je kazao da je Popović bio angažovan kao "spin doktor vlasti".

"On se u Crnu Goru tada preselio prvi put, iako ima više od 50 godina… Okreće se pravljenju informativnog programa na Pink M. Svi koji su pratili tu televiziju znali su da je ona u prethodnom periodu imala samo par informativnih servisnih emisija u kojima su se objavljivale informacije o turizmu i dnevna dešavanja u gradu”, kazao je Ivanović, naglasivši da je Popović javno saopštio da je Pink M Đukanovićev.

On je naglasio da je Pink M u martu 2013. pokrenuo "famoznu emisiju i novi format "Minut- dva", "kojom je krenuo u brutalan obračun sa kritičarima vlasti".

"O kakvoj kampanji se radi i ko je njen glavni target, najslikovitije pokazuje i narodna dosjetka, nastala na Cetinju sredinom 2014, 'Da nije 'Vijesti' i 'Monitora', ova emisija na Pinku bi se zvala sekund-dva”. On je istakao da se na “Vijesti” gotovo svakodnevno atakovalo “izmišljenim, falsifikovanim i konstruisanim informacijama”, u sve cilju da se poljulja kredibilitet i povjerenje čitalaca.

Ivanović je saopštio je u vrijeme dok je bio na Svjetskom prvenstvu u fudbalu u Brazilu, posredstvom TV Pink M, objavljena vijest da je u Dubrovniku sa Rankom Krivokapićem i Angelom Merkel dogovaran "tajni plan za rušenje vlasti u CG".

Na pitanje puomoćnika TV Pink M Borivoja Pajovića, zašto premijer Milo Đukanović nije spin doktor, ako je Pink M u službi režima, Ivanović je odgovorio da se premijer ne bavi spinovanjem, niti kontrolom na direktan način, već da “svuda organizuju štabove, spin doktore i ekipe, koji određuju te poslove".

Nervozni Radenović psovao u holu

Tokom dvoipočasovnog svjedočenja Ivanovića, direktor TV Pink M Goran Radenović imao je, na opšte čuđenje i sutkinje Dijane Raičković, više nervoznih ispada i upadica, čak i zbog postupaka svojih advokata.

Radenović koji je, prema prvobitnom planu, trebalo juče da svjedoči pred sudom, na kraju je revoltiran napustio sudnicu prije ostalih učesnika u raspravi, a svoje nezadovoljstvo - čudnim povicima i psovkama, nastavio je u holu suda, u prisustvu drugih advokata koji su se tu zatekli.

Bonus video: