Čestitke vjernicima katoličke vjeroispovijesti

Pajović je poručio da radosni praznik predstavlja novo rađanje a time, kako je rekao, istinske vrijednosti dobijaju novi život
819 pregleda 1 komentar(a)
Vaskrs, jaja, Foto: Shutterstock
Vaskrs, jaja, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 03.04.2015. 16:03h

Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović uputio je čestitke povodom velikog praznika katoličkog Uskrsa, Nadbiskupu barskom Zefu Gašiju, Biskupu kotorskom Iliji Janjiću sveštenstvu i svim vjernicima i vjernicama katoličke vjeroispovijesti u Crnoj Gori.

„Povodom Uskrsa, Vama, svještenstvu i svim vjernicima i vjernicama katoličke vjeroispovijesti najsrdačnije čestitam praznik, uz iskrene želje da, u miru, blagostanju i poštovanju za bliske, radost ispuni domove i osnaži duh čovjekoljublja, međusobnog uvažavanja i sloge" rekao je predsjednik Crne Gore.

Povodom Uskrsa čestitku je uputio i predsjednik Vlade Milo Đukanović.

„Uskrs je praznik koji vjekovima daje radost i nadu milionima ljudi, inspiriše ih na dobra djela i hrabri njihove plemenite težnje. Predstojeći blagi dani prilika su da se podsjetimo univerzalnih hrišćanskih vrijednosti posvećenih miru, ljubavi, razumjevanju i poštovanju među narodima i svim ljudima dobre volje. To su vrijednosti na kojima je satkana i naša Crna Gora”, naglasio je predsjednik Vlade.

„Multinacionalni i multikonfesionalni sklad, na idejama istinskog humanizma, solidarnosti i društvenog dijaloga, neprocijenjivo je bogatstvo crnogorskog društva, garant našeg daljeg demokratskog zrijevanja i snaženja. Propovijedanjem mira, pravde i ljubavi,Rimokatolička crkva u Crnoj Gori snažno je doprinijela i doprinosi tom civilizacijskom bogatstvu države Crne Gore. Iskreno vjerujem i da ćemo pred novim izazovima biti posvećeni ostvarenju zajedničkog dobra i boljeg života svih naših građana“,navedeno je u čestitki predsjednika Vlade Mila Đukanovića.

Uskrs je čestitao i predsjednik Skupštine Ranko Krivokapić.

“Iskoristite ove dane da se okrenete jedni drugima i da posvećeni zajedništvu osnažite univerzalne vrijednosti. Pojedinačni i ukupni društveni napredak moraju biti oslonjeni na solidarnosti i pravdi”, kaže se u čestitki Krivokapića.

On je poželio građanima da ih vjera ispuni snagom koja će ih predvoditi u brobi za pravdom, čineći tako, kako je naveo, Crnu Goru toplim domom.

“Svojim ličnim primjerom i trudom dajmo doprinos društvu mira, sigurnosti i prosperiteta. Želim vam da ove blagdane provedete ispunjeni mirom, okruženi bliskim i dragim ljudima”, rekao je Krivokapić.

Uskrs su čestitali i predsjednici Socijalističke narodne partije, Pokreta za promjene i Pozitivne Crne Gore Srđan Milić, Nebojša Medojević i Darko Pajović. „Slavljenje Vaskrsa je prilika da otkrijemo novi pogled, novi put, uspostavimo veće i dublje zajedništvo i podstaknemo poštovanje i razumijevanje među ljudima. Poštujući tradiciju i hrišćanske vrijednosti čuvamo svoj identitet, a slaveći život, radom i vjerom u sebe stvorićemo kvalitetnije društvo“, navodi se u čestitki Milića. Medojević je poželio vjernicima katoličke vjeroispovjesti da u ljubavi, sreći, zdravlju i blagostanju dočekaju praznik sa svojim najbližima. „Uz nadu da ćemo poštujući tradiciju svi zajedno u ljubavi prevazići teško vrijeme u kom živimo i da ćemo na kraju, poštujući vrijednosti koje nas krase svi zajedno igraditi bolje društvo“, kazao je Medojević u čestitki. Pajović je poručio da radosni praznik predstavlja novo rađanje a time, kako je rekao, istinske vrijednosti dobijaju novi život, želim da svima posluži kao nadahnuće za uzajamno poštovanje i uvažavanje. “Vjerujem da ćemo, u duhu Uskrsa, kao društvo imati snage da se zajedno izborimo za, solidarnije i pravednije građansko društvo. Stoga sam siguran da ćemo u vremenu koje je pred nama, svi zajedno, u duhu različitosti i tolerancije, koji nas povezuju snažiti ideju slobodnog građanskog društva”, zaključio je Pajović u čestitki.

Predsjednik Građanskog pokreta URA, Žarko Rakčević, takođe je svim kao i vjerskim velikodostojnicima, koji obilježavaju Uskrs po Gregorijanskom kalendaru, u svoje i ime Građanskog pokreta URA čestitao najveći hrišćanski praznik.

Svim vjernicima katoličke vjeroispovijesti Uskrs je čestitao i predsjednik Liberalne partije Andrija Popović.

"Želim vam da uskršnje praznike provedete sa najdražima u zdravlju, obilju i veselju", poručio je Popović

Bonus video: