Objavljen konkurs o o naučnoj i tehnološkoj saradnji Crne Gore i BiH

Na konkurs se mogu prijaviti nosioci naučnog istraživanja (naučni instituti i fakulteti) čije nacionalne naučnoistraživačke projekte već finansira Ministarstvo nauke Crne Gore
0 komentar(a)
Crna Gora i BiH, Foto: Vijesti online
Crna Gora i BiH, Foto: Vijesti online
Ažurirano: 03.04.2015. 13:52h

Na osnovu Sporazuma između Vlade Crne Gore i Savjeta ministara Bosne i Hercegovine o naučnoj i tehnološkoj saradnji, Ministarstvo nauke Crne Gore objavilo je Konkurs za sufinansiranje naučne i tehnološke saradnje između te dvije države u 2016. i 2017. godini.

Predmet konkursa je, kako je saopšteno iz Ministarstva nauke, sufinansiranje (do 14 dana) međusobnih posjeta (troškovi putovanja i boravka) istraživača iz Crne Gore i istraživača iz BiH koji će izvoditi zajedničke istraživačke projekte u 2016. i 2017. godini.

"Ovo je treći put za redom kako se otvara mogućnost našim naučnicima i naučno-istraživačkim timovima da sa kolegama iz Bosne i Hercegovine rade na zajedničkim projektima, razvijaju mobilnost, razmjenjuju stečena znanja i iskustva, i kao rezultat zajedničkog rada učestvuju u evropskim programima za nauku i istraživanje. Na osnovu predmetnog sporazuma, do sada je realizovano 15 zajedničkih naučnoistraživačkih projekata crnogorskih i bosanskohercegovačkih istraživačkih timova, za period 01. april 2012/ 31. mart 2014. godine, a u toku je realizacija 13 zajedničkih naučnoistraživačkih projekata", navodi se u saopštenju Ministarstva nauke.

Na konkurs se mogu prijaviti nosioci naučnog istraživanja (naučni instituti i fakulteti) čije nacionalne naučnoistraživačke projekte već finansira Ministarstvo nauke Crne Gore.

Projekat mora ispunjavati uslove u skladu sa Zakonom o naučnoistraživačkoj djelatnosti kao i utvrđene kriterijume Ministarstva nauke Crne Gore.

Vrijeme izvođenja zajedničkih istraživačkih projekata je 2 godine, a predviđeni rok za početak je 01. januar 2016. godine.

Prijave sa kompletnom dokumentacijom dostavljaju se Ministarstvu nauke do 15. juna 2015. godine, do 16h.

Sve informacije o konkursu nalaze se na sajtu Ministarstva nauke.

Bonus video: