Stanari u Bloku 35-36 nezadovoljni: Parking izgubili zbog Radovića

Blagota Radović je prije nekoliko dana odbacio tvrdnje stanara, navodeći da nije tačno da su sa stanovima kupili i parking mjesta
107 pregleda 11 komentar(a)
parking, Blok 35-36, Foto: Zoran Đurić
parking, Blok 35-36, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 02.04.2015. 14:34h

Mještani Bloka 35-36 u Ulici 4. jula u Podgorici tvrde da nemaju gdje parkirati vozila od kada je izgrađena petospratnica „Zetagradnje”.

Stanari zgrade “Zetagradnje” prije nekoliko dana su se žalili da moraju tražiti parking oko okolnih solitera, čime uzurpiraju prostor komšija.

Oni su optužili vlasnika “Zetagradnje” Blagotu Radovića da im nije obezbijedio parking , odnosno da na parceli predviđenoj za to, su njegove građevinske mašine, razni otpad.

Zvonko Saveljić, stanar solitera u blizini zgrade “Zetagradnje” tvrdi da je problem nedovoljnog broja parking mjesta najvidljiviji predveče i izjutra prije početka radnog dana.

“Izgradnja oko 400 stanova u bloku izazvala je ogromne probleme u susjedstvu. Svaki slobodni komad zemlje oko solitera zauzet je vozilima stanara zgrada 'Zetagradnje' i ne može se, bez muke, doći od automobila do solitera, a kamoli naći parking mjesto za nas”, kazao je mještanin Saveljić.

Tvrdi da se veliki broj građana parkira na trotoarima i na ulici preko puta, dok gotovo 200 parking mjesta u podzemnoj garaži “Zetagradnje” je prazno.

“Vlasnik 'Zetagradnje', prodavao je zajedno sa stanovima i garaže u suterenu, u startu oko 10.000 eura jedno garažno mjesto, sada čujem da je sniženo na 5.000, a niko ne želi da ih kupi po tim cijenama. Šta više, prostor do magistrale koji ima namjeru da izdaje za parking po 30 eura mjesečno, trenutno je zauzet građevinskom materijalima i dizalicama što ostavlja ružnu sliku turistima. Nije mi jasno koji propisi sve to dozvoljavaju”, pojasnio je Saveljić. Tvrdi da dodatne probleme uzrokuju i radnici magacina Elektroprivrede, koji zauzimaju parking stanara solitera Bloka 35-36.

Radović je prije nekoliko dana odbacio tvrdnje stanara, navodeći da nije tačno da su sa stanovima kupili i parking mjesta. On je potvrdio da mogu da kupe parking mjesto u garaži za pet hiljada eura.

Bonus video: