Omiljeno šetalište kraljice Milene zaslužuje da bude lijepo i čisto

"Smatram da je ovo dobra uvertira u buduće akcije koje imaju za cilj očuvanje životne sredine. Nikšić je spoj urbanističke vizije i prirodnih ljepota ”
64 pregleda 2 komentar(a)
Ažurirano: 30.03.2015. 10:23h

Proteklog vikenda zahvaljujući biciklističkom klubu „Perun“ i njihovim partnerima, Fondaciji “Petrović Njegoš”, klubu “Hortikultura”, Opštini Nikšić i Crnogorskom olimpijskom komitetu (COK) uređene su staze u park šumi Trebjesa. Akciji se priključio veliki broj klubova, volontera, NVO, kao i pripadnika Vojske a Nikola Petrović nije krio zadovoljstvo tolikim odzivom mladih ljudi, koji su, kako je kazao, pokazali zavidan stepen ekološke svijesti.

"Smatram da je ovo dobra uvertira u buduće akcije koje imaju za cilj očuvanje životne sredine. Nikšić je spoj urbanističke vizije i prirodnih ljepota ”, kazao je predsjednik Fondacije ”Petrović Njegoš”.

Iz biciklističkog kluba „Perun“ kazali su da je cilj akcije, ne samo uređenje park šume Trebjesa, već i priomocija zdravih stilova života, a da je očišćen teren idelan za postavljanje teretane na otvorenom.

„Zaštićeno područje Trebjese, koje je nekad bilo zabran kralja Nikole i omiljeno šetalište kraljice Milene, zaslužuje da bude uređeno na lijep i koristan način, kako bi svi ljubitelji prirode mogli da uživaju”, kazala je Ana Petrović.

Akciji su se priključili i bivši i sadašnji sportisti grada pod Trebjesom, a Dušan Simonović je kazao da njihovo prisustvo u značajnoj mjeri podiže svijest o očuvanju životne sredine.

„Sport sam po sebi predstavlja najbolji način u promociji zdravih stilova života. Ovo je dobar uvod za predstojeći Dan sporta, koji će se obilježiti 6. aprila, a toga dana planirane su slične akcije”, kazao je Simonović.

Menadžer Opštine Nikšić Živko Kecojević kazao je da će lokalna uprava, kao i do sada, podržati sve inicijative koje imaju za cilj uređenje prostora, a posebno zelenih površina.

Akcija je, prema riječima Ane Petrović, označila i početak radova na uređivanju biciklističke staze za održavanje IX Trofeja Trebjese koji se boduje za Nacionalnu MTB ligu.

Galerija

Bonus video: