Umjesto hotela, Boro Lazović će graditi stanove

Umjesto gradnje dviju kula od 16 i 18 spratova, braća Lazović traže od Opštine dozvolu za faznu gradnju stambenih sadržaja
230 pregleda 15 komentar(a)
Goran Slovinić, Boro Lazović, Foto: Vuk Lajović
Goran Slovinić, Boro Lazović, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 26.03.2015. 06:43h

Šef budvanskog DPS-a i lokalnog parlamenta Boro Lazović, njegov rođeni brat Jovo i ruski partner Leonid Leshiner, zastupnik kompanije „Alart centar“ odustali su od izgradnje kondo kompleksa „Porto Budva“, dvije kule od 18 i 16 spratova u samom srcu Budve.

Kako se navodi u obrazloženju obustavljanja postupka za izdavanje građevinske dozvole, objavljenom na sajtu Ministarstva održivog razvoja, izjavu da odustaju od „Porto Budva“, Lazovići su u resornom ministarstvu dali 12. marta, a dvije sedmice ranije, da odustaje od projekta dao je i investitor, ruski partner.

Lazovići su još dok je trajao postupak pred Ministarstvom, predali Opštini Budva zahtjev još početkom marta, samo sedam dana nakon što se iz projekta definitivno povukla kompanija „Alart centar“, za izdavanje Urbanističko-tehničkih uslova, za faznu izgradnju garaže, stambenih i hotelskih objekata na lokalciji Velje Vode, pored gradskog vrtića na njihovoj parceli od 3.600.

Interesantno je da su Lazovići izjavu o odustajanju od Porto Budva, dali dan uoči incidenta, kada je prvi komšija, tik uz njihovu parcelu, Goran Slovinić, ušao u kabinet gradonačelnika Budve Lazara Rađenovića, revoltiran namjerom da lokalna uprava sada dozvoli šefu DPS-a gradnju zgrade veće od devet etaža, tik uz njegovu porodičnu kuću.

Porodica Slovinić je pred Upravnim sudom oborila građevinsku dozvolu za gradnju “Porto Budva”, još prije godinu, upravo zbog velike spratnosti koja je bila odobrena. Slovinić je zbog ugrožavanja bezbjednosti, po preporuci i odluci kotorskog tužioca, koju je potvrdio sudija za istragu, upućen u spuški Istražni zatvor.

Ipak, da bi mogao da se postupak oko izdavanja građevinske dozvole, za “Porto Budva”, definitivno obustavi, svoju saglasnost su morali i da daju Slovinići, čije se porodične kuće graniče sa placom Lazovića. Kako se navodi, predstavnici ove budvanske porodice su 17. marta, dali pisanu izjavu u Ministarstvu održivog razvoja da su saglasni.

I dok je jedna „priča“ završena pred resornim ministarstvom oko dozvole za gradnju visokospratnice u samom centru grada, postupak izdavanja građevinske dozvole pred Opštinom tek je započeo. Imajući u vidu da je na pomenutoj parceli je planskim dokumentom DUP „ Budva centar“ predviđena mješovita namjena, to Lazovići, umjesto kondo hotela mogu graditi i stambene zgrade.

Prvobitnom građevinskom dozvolom, Lazovići i “Alart centar“ planirali su gradnju dviju građevinskih cjelina, kule 1 i kule 2 koje je trebalo da budu povezane na novou prizemlja i mezanina i dvoetažnim garažnim prostorom ispod zemlje. Naime, prva kula je trebalo da bude 18 spratova, dok druga kula ima 16 spratova.

Bonus video: