Gorjanc-Prelević tužila televiziju Pink M: Objavljivali laži i uvrede

0 komentar(a)
Tea Gorjanc Prelević, Foto: Savo Prelević
Tea Gorjanc Prelević, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 25.03.2015. 12:26h

Izvršna direktorica NVO Akcija za ljudska prava, Tea Gorjanc-Prelević, podnijela je tužbu za naknadu štete i objavljivanje presude protiv televizije Pink M, čiji je direktor u Crnoj Gori Goran Radenović, zbog netačnih i uvrjedljivih navoda koje je ova televizija o njoj plasirala u januaru i februaru u svojim informativnim emisijama "Minut, dva".

"U dva navrata, 30. januara 2015. i 19. februara 2015. televizija Pink M je najmanje deset puta u toku dana objavila netačne i uvrjedljive navode o tome da je Gorjanc-Prelević imala aktivnu ulogu u izmišljanju afere S.Č, i da je time pokušala da utiče na političke prilike u Crnoj Gori, i da zbog toga treba da bude kažnjena zatvorom, kao i da pripada "antivladinom bloku", navodi se u saopštenju Akcije za ljudska prava (HRA).

"Tužba je pokušaj da se u ličnom, ali i javnom interesu suprotstavim praksi televizije Pink M da lažnim informisanjem obmanjuje javnost i zloupotrebljava slobodu medija u privatne svrhe. Gledaoci te televizije treba da znaju da njenom informativnom programu ne treba vjerovati", rekla je Gorjanc-Prelević.

Bonus video: