Budva: Skup povodom obilježavanja 16 godina od NATO intervencije

Skup, kome se odazvalo oko 50 Budvana, održan je upravo ispred Avala, jer se u ovom hotelu održava Koordinaciona radionica vojnog partnerstva 2015. Military Partnerships Coordination Workshops - MPC WS 15
8 komentar(a)
Budva NATO protest, Foto: Vuk Lajović
Budva NATO protest, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 24.03.2015. 15:39h

"Nikad u NATO – vojna neutralnost Crne Gore", "NATO da plati odštetu zbog bombordavanja", poruke su sa skupa koji su povodom obilježavanje 16 godina od NATO intervencije, ispred hotela Avala, organizovali Pokret "Sloboda narodu" i Budvanin Nikolaj Knežević.

Skup, kome se odazvalo oko 50 Budvana, održan je upravo ispred Avala, jer se u ovom hotelu održava Koordinaciona radionica vojnog partnerstva 2015. Military Partnerships Coordination Workshops - MPC WS 15.

Pripadnici intervnetne jedince budvanske policiije, bili su holu hotela, dok su okupljeni uzvikivali "NATO ubice".

"Šta reći o tadašnjem i dalje aktulenom rukovodstvu Crne Gore. Oni ne vladaju, niti se išta pitaj. Crnom Gorom se upravlja iz nekoliko ambasada. Njima kao novonastaloj, političkoj kvazi eliti jedino je stalo da nekako sačuvaju silne novce koje su stekli pljačkom i uništavanjem društvenih i prirodnih resursa naše zemlje, kao jedini dobitnici tranzicije. Zato im nije važno, šta našoj djeci crtaju mete na grudima, što uništavaju turizam, kao jedinu granu koja donosi nešto novca mojim sugrađanima, gosteći nosače aviona i razarače sa kojih su nas još juče bombardovali", poručio je Knežević sa skupa.

Umjesto da NATO nadoknadi nanijetru štetu, kako je kazao, on se predvođen SAD, "koristeći prljav novac", disciplinujući vladajućue političke elite, nameće silom kao jedini mogući pšut koji naša zemlja treba da ide.

"Držeći u šaci većinu takozvanih NVO sluganskih organizacija , te medija koje tajno i javno finansiraju, kroz obloikovanje javnog mišljenja, kod građana proizvode snažno uvjerenje da ne samo da smo rat izgubili, već da smo za taj rat sami odgiovorni", kazao je Knežević navodeći da im to ne polazi za rakum jer su u narodu još svježi ožiljci i rane bombardovanja.

Bonus video: