More u Petrovcu zamućeno, plaža pretvorena u blato

Do incidenta je došlo jer kompanija „Euromix trade“, biznismena Miloša Perovića, koja gradi hotel 11 spratni hotel „Cristal rivijeru“ na samoj obali uz partnerstvo Hotelske grupe „Budvanska rivijera“, crijevima ispumpava prljavu vodu iz velike rupe za budući hotelski bazen direktno na šetalište
221 pregleda 31 komentar(a)
Ažurirano: 15.03.2015. 12:40h

More u Petrovcu potpuno je zamućeno, a velika crvena mrlja od mulja prekrila je površinu. U to su se mogli danas uvjeriti brojni posjetioci nekada ovog najljepšeg primorskog grada, koji je urbanistički uništen, nekonstrolisanom izgradnjom betonskih višespratnica.

Do incidenta je došlo jer kompanija „Euromix trade“, biznismena Miloša Perovića, koja gradi hotel 11 spratni hotel „Cristal rivijeru“ na samoj obali uz partnerstvo Hotelske grupe „Budvanska rivijera“, crijevima ispumpava prljavu vodu iz velike rupe za budući hotelski bazen direktno na šetalište.

Voda pod jakim pristskom se potom sliva na plažu i odlazi direktno u more, naočigled brojnih mještana. Video snimci koji su proslijeđeni "Vijestima“ nedvosmisleno ukazuju, da se iz gradilišta, velike rupe, koja je iskopana ispod nivoa mora, ispumpava voda koja se nakuplja.

Ono što su mještani zabrinuti je to što su kanalizacione cijevi, koje su prespojene na pojedinim mjestima, bušne, te se i iz njih u rupu izlivaju fekaliuje, pa se zajedno sa nakupljenom vodom ispumpavaju.

Iako se ovo događa danima, niko od nadležnih organa nije reagovao.

Mjesna zajednica, kako je "Vijestima" rečeno, ponovo je alarmirala sve nadležne inspekcije o novom incidentu u Petrovcu, ali još niko nije izašao na teren. Mjesna zajendica je prije ovoga regovala i kada je došlo do izlivanja fekalija na istom mjestu.

Naime, na mjestu gdje se sada kopa hotelski bazen nalazila se pumpna stanica za kanalizacioni sistem, koja je izmještena. Međutim, problem je u tome što su cijevi ostale ogoljene, pa nerijetkio dolazi ponovo do izlivanja fekalija.

Kako se iskopana rupa budućeg bazena nalazi ispod nivoa mora, to se podzemne vode nakupljaju i miješaju sa prethodno izlivenim fekalijama. Petrovčani su i ranije izrazili ogročenje zbog cijele situacije, tvrdeći da je izmještanje crpne stanice izvedeno, bez izdatih dozvola i odobrenja.

Galerija

Bonus video: