Klizište u Kučima: Radove koči loše vrijeme

“Radnici treba da počnu da rade na sanaciji tek nakon što se zemljište dobro procijedi”
65 pregleda 0 komentar(a)
Gornja Vrbica, Foto: Luka Zeković
Gornja Vrbica, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 10.03.2015. 19:22h

Sanacija klizišta u Gornjoj Vrbici u Kučima još uvijek nije počela, iako je bila najavljena prije dvadesetak dana.

Klizište u Gornjoj Vrbici pokrenulo se opet trećeg februara, a iz Glavnog grada je tada saopšteno da se hitno treba sanirati.

Iz geodetske firme “Geo projekat Perišić”, kazali su da je njihov posao na saniranju klizišta završen, a da bi građevinska firma “Građevinarstvo i savjetovanje”, sa kojima su na tenderu dobili posao, trebalo da počne sa radovima nakon što se zemljište procijedi od padavina.

Predsjednik MZ “Doljani” Petar Nuculović, u čijoj nadležnosti je i Gornja Vrbica, rekao je juče “Vijestima” da nema novih informacija.

“Moraće da se kopa na oko 15 metara dubine, pa voda mora dobro da se procijedi. Skrenuli su vodu sa brda kroz odvodne kanale, pa trenutno nema opasnosti od novog klizišta”, pojasnio je Nuculović.

Sekretarijat za komunalne poslove i saobraćaj zatvorio je na dva dana dio puta za Kuče za sve vrste vozila, kada se pokrenulo klizište. Put je otvoren nakon što su radnici “Puteva” popunili zemljom rupe, koje su se otvorile nakon klizišta, a pojedini mještani sumnjaju da će se više od toga i uraditi.

Bonus video: