AMSCG: Put Budva-Cetinje zatvoren za saobraćaj svih vozila

0 komentar(a)
Markovići klizište, Foto: Čitalac reporter
Markovići klizište, Foto: Čitalac reporter
Ažurirano: 08.03.2015. 19:14h

Zbog pojave klizišta u mjestu Markovići na putu Budva-Cetinje obustavljen je saobraćaj za sve kategorije vozila. Iz AMSCG vozačima savjetuju da koriste alternativne putne pravce Cetinje-Njeguši-Kotor i put koji vodi kroz tunel Sozinu.

Obustavljen je saobraćaj za sve kategorije vozila na putu Šavnik-Žabljak, Plužine –Šćepan polje, na putnom pravcu Rožaje-Kula-Peć uspostavljen je saobraćaj za putnička vozila uz naizmjenično propuštanje vozila.

Kako je saopšteno, učestali su odroni na putevima koje prolaze kroz usjeke. Neophodna je oprezna vožnja i podsjećamo da je obavezna upotreba zimske opreme u skladu sa postavljenom signalizacijom.

Na putu Nikšić-Šavnik uspostavljen jen saobraćaj za putnička vozila uz pratnju snjegočistaca.

Na regionalnom putu Pljevlja-Metaljka-Čajnice uspostavljen je saobraćaj za vozila do 10 t.

Na putnom pravcu Podgorica – Bijelo Polje naizmjenično jednom trakom se propuštaju kamioni sa prikolicom i šleperi. Kamionima sa prikolicom i šleperima nije dozvoljeno kretanje na putevima Nikšić -Pluzine, Pljevlja-Rance i Mojkovac-Đurđevića Tara.

Dodatna opreznost je neophodna na dionicama gdje se izvode radovi. Na magistralnom putu M-4 dionica Lipci-Grahovo u mjestu Donje Krivošije zbog izvođenja minerskih radova promijenjen je režim saobraćaja sa tri na dvije kolovozne trake. Dolaziće i do desetominutnih prekida saobraćaja za sve vrste vozila u terminu od 10 do 11 i od 15 do 16 sati, a predviđeno je da radovi traju do 15. maja.

Zbog sanacije klizišta na lokalitetu Kruče na magistralnom putu M-2.4 dionica Bar-Ulcinj promjenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni. Postavljena je privremena saobraćajna signalizacija.

Na regionalnom putu Mojkovac-Đurđevica Tara u mjestu Dobrilovina zbog klizišta saobraća se jednom trakom naizmjenično. Postavljena je saobraćajna signalizacija.

U protekla 24 sata na putevima u zemlji dogodilo se 11 saobraćajnih nezgoda u kojima je jedna osoba zadobila teže,a dvije osobe lakše povrede.

Informacije o stanju na putevima građani mogu dobiti putem telefona 19807, 020/234-999 i 063/239-987.

Bonus video: