Muke zakupaca pijačnih tezgi u BP: Uslovi loši, prodaja slaba

Probijanje roka za izgradnju u opštini pravdaju lošim vremenskim uslovima, i obećavaju da će pijaca biti otvorena do polovine godine
123 pregleda 3 komentar(a)
Pijaca Bijelo Polje, Foto: Screenshot Tv Vijesti
Pijaca Bijelo Polje, Foto: Screenshot Tv Vijesti
Ažurirano: 07.03.2015. 20:07h

Kako bi kupili domaće proizvode, Bjelopoljci već godinu moraju putovati par kilometara od centra grada. Zbog izgradnje nove tržnice, pijačne tezge preseljene su uz tribine gradskog stadiona u naselju Nikoljac.

To privremeno rješenje nije se pokazalo kao dobro jer zakupci tezgi rade u lošim uslovima pa je i prodaja slaba.

Iako je završetak radova na tržnici planiran ovog mjeseca, na useljenje u novi prostor pijačni prodavci morace još da sačekaju. Probijanje roka za izgradnju u opštini pravdaju lošim vremenskim uslovima,i obećavaju da će pijaca biti otvorena do polovine godine.

Iako je subota pazarni dan u Bijelom Polju ,na pijaci uz tribine gradskog stadiona,koja je privremena već godinu, kupaca je malo.

Razlog za to su loši uslovi rada ali i udaljenost od grada, žale se zakupci tezgi.

"Izbačeni smo iz grada,toliko smo daleko od svih prevoza.Ovdje niko ne dolazi niti ima ikakva računa da bi došao da preveze putnike ili kupce.To je jedna mrtva zona", kazao je Petko Čabarkapa, zakupac tezge.

"Vjerujte da mi ovdje ne prodajemo ništa ama baš ništa.Pogotovo sada.Niko ne dođe.Što bi došao kad ima kupiti sve u gradu.

"Prilikom preseljenja na ovu lokaciju zbog izgradnje nove gradske tržnice ,pijačnim prodavcima koji imaju značajne troškove za zakup tezgi, obećan je povratak do kraja godine.Kako se to nije desilo zakupci tezgi kojima je pijačna prodaja jedini izvor prihoda ,traže odgovor na jasno pitanje", rekao je Tima Bungur, zakupac tezge.

"Šta rade od te pijace da i mi jednom uselimo u topli dom", dodao je Čabarkapa.

Probijanje roka za izgradnju pijace u opštini pravdaju lošim vremenskim uslovima.

"Imali smo dosta padavina i krajem prošle godine bile su obilne kiše tako da u tom pravcu izvođač radova nije mogao izvoditi radove punom dinamikom kako je to predviđeno", kazao je Fahrudin Begović, menadžer opštine Bijelo Polje.

Zato od zakupaca traže još strpljenja.

"Očekujemo do polovine ove godine da će izvođač radova završiti radove po ugovoru koji je ugovorio tako da bih molio građane za strpljenje ovih par mjeseci ,tako da ćemo nadam se dobiti jedan reprezentativan objekat kada je u pitanju gradska tržnica", dodao je Begović.

Nova gradska tržnica vrijedna oko milion i po eura imaće dva sprata. U prizemlju ce se prodavati voće , povrće i mliječni proizvodi dok će na spratu kao i ranije biti tezge sa višenamjenskom robom.

Budžetom za ovu godinu planirano je i uređenje dijela prostora oko nove tržnice.

Bonus video: