Krivokapić dobio „novac u kutiji”, Vujanović tanjire i zdjele

Predsjednik Filip Vujanović prijavio je da je dobio maketu broda, umjetničke slike, ukrasne tanjire i zdjele...
107 pregleda 9 komentar(a)
Filip Vujanović, Ranko Krivokapić, Foto: Boris Pejović
Filip Vujanović, Ranko Krivokapić, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 06.03.2015. 18:33h

Predsjednik Skupštine Ranko Krivokapić tokom prošle godine primio je 18 protokolarnih poklona, među kojima je i “novac u kutiji ”, koji je dobio na dar od predsjednika Senata Italije.

To je objavljeno na sajtu Komisije za sprečavanje sukoba interesa.

Među poklonim koje je dobio Krivokapić je i medalja u kutiji , dar predsjednika predstavničkog doma Rumunije. Darivan je manjom slikom Moskve i to od predsjednika ruske Dume.

Krivokapić je Komisiji prijavio i darove potpredsjednika Stalnog komiteta Svekineskog narodnog kongresa - keramičke šoljice za čaj i keramičku vazu.

Od ministra energetike i prirodnih resursa Turske, Krivokapić je na poklon dobio uramljenu minijaturu u školjci.

Prvog čovjeka parlamenta darivao je i predsjednik Predstavničkog doma Rumunije i to “malom keramičkom vazom”, a Krivokapić je od hrvatskog kolege na dar dobio suvenir u kutiji (bunar).

Predsjednik Filip Vujanović prijavio je da je dobio 10 protokolarnih darova. Među poklonima su maketa broda, umjetničke slike, ukrasni tanjiri i zdjele...

Prema Zakonu o sprečavanju sukoba interesa, javni funkcioner ne smije primiti novac, hartije od vrijednosti ili dragocjeni metal, bez obzira na vrijednost.

“Ne smije primati poklone, osim protokolarnih i prigodnih poklona. Protokolarnim poklonom smatra se poklon predstavnika druge države ili međunarodne organizacije koji se daje prilikom posjete, gostovanja ili u drugim prilikama, kao i drugi poklon dat u sličnim prilikama”, piše u Zakonu.

Prigodnim se smatra poklon u vrijednosti do 50 eura.

Bonus video: