Obustavljen saobraćaj na više putnih pravaca

Sinoć i u toku noći evakuisano je više osoba i putnika sa različitih lokacija u Crnoj Gori. Sve akcije spašavanja su, kako je za Boje jutra kazao Zlatko Mićanović iz Direktorata za vanredne situacije, uspješno završene
51 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 06.03.2015. 16:44h

Iz Auto-moto saveza je saopšteno da je obustavljen saobraćaj za sve kategorije vozila na putu Mojkovac - Đurđevića Tara, Nikšić - Šavnik - Žabljak, Plužine - Šćepan Polje, Rožaje - Kula - Peć.

Saobraćaj na regionalnom putu Slijepač most - Tomaševo uspostavljen je za putnička vozila.

Zbog sanacije klizišta na lokalitetu Kruče na magistralnom putu M-2.4 dionica Bar - Ulcinj promijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni. Postavljena je privremena saobraćajna signalizacija.

Na regionalnom putu Mojkovac - Đurđevića Tara u mjestu Dobrilovina zbog klizišta saobraća se jednom trakom naizmjenično. Postavljena je saobraćajna signalizacija.

Iz AMSCG su podsjetili da je zbog jučerasnjih intezivnih padavina i nepovoljnih vremenskih uslova došlo do prekida saobraćaja na brojnim dionicama.

Na putu Lipci–Grahovo saobraćaju samo putnička vozila.

Kamionima sa prikolicom i šleperima nije dozvoljeno kretanje na putevima Podgorica-Bijelo Polje, Nikšić-Plužine, Pljevlja-Ranče, Rožaje-Kula, Vilusi-Lipci, Pljevlja-Đurdjevica Tara.

Iz AMSCG savjetuju vozače da na put ne kreću bez zimske opreme i da pozovu na broj telefona 020234999,19807 i 063239 987.

Na sjeveru Crne Gore jutros je padao slab snijeg i duva jak na udare i olujni vjetar. U planinskim predjelima u tim uslovima postoji mogućnost za pojavu snježnih mećava, saopštio je metereolog Branko Micev.

Sinoć i u toku noći evakuisano je više osoba i putnika sa različitih lokacija u Crnoj Gori.

Sve akcije spašavanja su, prema riječima Zlatka Mićanovića iz Direktorata za vanredne situacije, uspješno završene.

"Lokalne službe zaštite su radile svoj posao i uspjele da odgovore potrebama na terenu i pomognu određenom broju građana pogođenim nevremenom. Direktorat se uključivao i koordinirao akcijama", kazao je on za "Boje jutra".

"Prema najavama HMZCG se očekuje stabilizacija vremena, ali postoji mogućnost da i dalje bude nekih akcija", kazao je Mićanović, te apelovao na građani da bez prijeke potrebe ne kreću na put.

Galerija

Bonus video: