Bogatstvo i glamur: Porto Montenegro premijerno na sajmu nautike u Dubaiju

Očekuje se dolazak 27.000 posetilaca iz 120 zemalja širom svijeta, a ovaj sajam tradicionalno posjete i plemićke porodice iz Emirata
75 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 04.03.2015. 14:16h

Kompanija "Adriatic Marinas" iz Tivta predstavlja svoje nautičko naselje i marinu za superjahte Porto Montenegro na 23. Internacionalnom sajmu nautike u Dubaiju (Dubai International Boat Show - DIBS), koji se završava 7.marta

Na sajmu u jednom od najbogatijih djelova svijeta – Dubaiju, predstavlja se čak 750 kompanija i brendova iz više od 50 zemalja, od kojih je više od 150 novih izlagača - među njima je i Porto Montenegro, koji prvi put nastupa na ovom prestižnom nautičkom događaju.

Očekuje se dolazak 27.000 posetilaca iz 120 zemalja širom svijeta, a ovaj sajam tradicionalno posjete i plemićke porodice iz Emirata.

"Kao dobitnici priznanja „TYHA - najbolja marina za superjahte za 2015. godine", želimo da na ovom tržištu izradimo imidž prestižnog nautičkog turističkog proizvoda. Za vrijeme prvog dana sajma, imali smo veliko interesovanje, zanimljiva pitanja, odlične komentare i povratnu informaciju od potencijalnih klijenata", saopštili su tim povodom danas iz Porto Montenegra.

Zbog aktuelnih nepovoljnih ekonomsko-političkih prilika na najvećem i do sada preovlađujućem tržištu Porto Montenegra - Rusiji, tivatski nautički centar u posljednje vrijeme sve veći naglasak stavlja na druga tržišta, od kojih je ono u naftama prebogatim zemljama Persijskog zaliva, jedno od najvažnijih i potencijalno najisplativijih.

Na Sajmu u Dubaiju se tako regionalnom plemstvu i bogatim kupcima iz Bahreina, Kuvajta, Katara, Saudijske Arabije i Ujedinjenih Arapskih Emirata, pridružuju hiljade posjetilaca iz Afrike, Azije, a na tu prestižnu manifestaciju dolazi i veliki broj kapetena, vlasnika brodova i ljubitelja nautike iz Evrope i Amerike.

"Ovaj podatak potvrđuje porast značaja Ujedinjenih Arapskih Emirata u internacionalnoj nautičkoj industriji, a samim tim predstavlja novo izazovno tržište za Porto Montenegro", saopštli su iz tivatskog nautičkog centra.

Više od 450 luksuznih plovila za uživanje i 25 najnovijih superjahti, ovogodišnja su glavna atrakcija sajma nu Dubaiju, a one su izložene u Marina Display prostoru, specijalno konstruisanom za premijerne prezentacije najprestižnijih i najluksuznijih jahti.

Galerija

Bonus video: