Podgorički đaci četvrti na Evropskom takmičenju u robotici

“Ovo je ipak uspjeh, jer su naši učenici imali veoma jaku konkurenciju”, kazao je Borovinić, istakavši da je na takmičenju osim njih nastupilo i 12 timova iz evropskih i američkih privatnih škola
332 pregleda 2 komentar(a)
Žarko Borovinić, Foto: Boris Pejović
Žarko Borovinić, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 04.03.2015. 07:01h

Učenici Srednje mašinsko-tehničke škole “Ivan Uskoković” i Elektrotehničke “Vaso Aligrudić” osvojili su četvrto mjesto na Evropskom takmičenju u robotici, održanom 28. februara u Pragu. Direktor škole “Ivan Uskoković” Žarko Borovinić kazao je “Vijestima” da su zadovoljni , iako su mogli da ostvare i malo bolji rezultat.

“Ovo je ipak uspjeh, jer su naši učenici imali veoma jaku konkurenciju”, kazao je Borovinić, istakavši da je na takmičenju osim njih nastupilo i 12 timova iz evropskih i američkih privatnih škola.

Na takmičenje u Prag otišli su učenici Boris Bićanin, Stefan Vulin, Nikša Čvorović, Veljko Pokić, Danilo Šestović i Lazar Lukić.

Njih su u Češkoj bodrili direktor Borovinić, njegov pomoćnik Srećko Kljajić, mentor đaka Vasilije Kovačević, a iz Elektrotehničke škole direktor Veselin Pićurić i mentor Nikola Božović.

Borovinić je kazao da je tim iz ove dvije škole dobio pozivnicu da kao četvrtoplasirani 27. i 28. marta otputuje na takmičenje u Holandiju, koje se boduje za odlazak na Svjetsko prvenstvo u robotici u Sent Luisu u Misuriju (SAD).

Mašinska škola “Ivan Uskoković” prošle godine osvojila je u Bukureštu, na takmičenju u robotici, treće mjesto i Prvu nagradu za profesionalizam, koju dodjeljuje stručni žiri. Na takmičenju prošle godine učestvovale su ekipe iz Turske, Austrije, Češke, Ukrajine, Poljske, Albanije, Makedonije, Bugarske.

Bonus video: